Ελεύθερος ο ‘Ελληνας αστυνομικός και η κοπέλα του που είχαν πάει για ψώνια στην Τουρκία και τελικά τους συνέλαβαν οι Τούρκοι σε απαγορευμένη περιοχή, βάζοντας σε μπελάδες ολόκληρο το Ελληνικό Κράτος

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης ο αστυνομικός και η κοπέλα του, που είχαν συλληφθεί χτες από την τουρκική αστυνομία. Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48 ώρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του εκτός υπηρεσίας Έλληνα αστυνομικού, ενημερώθηκαν ο πρωθυπουργός, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ. Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της κυβέρνησης. Στην περιοχή μετέβη με εντολή του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, υπήρξε διαρκής συνεργασία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών και την ελληνική προξενική Αρχή στην Αδριανούπολη.

Στην κατάθεσή του ο Έλληνας αστυνομικός ανέφερε ότι μπήκαν στην Τουρκία από τη Συνοριακή Πύλη Κήπων και μετέβησαν στο κέντρο της Αδριανούπολης με την κοπέλα του όπου και έκαναν τα ψώνια τους. Κατά την επιστροφή τους έγραψαν “Κήποι” στο gps του κινητού του εμφάνισε δύο διαδρομές. Αυτός διάλεξε τη σύντομη διαδρομή για να κόψει δρόμο και τότε οι στρατιώτες τον σταμάτησαν καθώς είχε μπει χωρίς να το αντιληφθεί σε απαγορευμένη περιοχή, βάζοντας σε μπελάδες ολόκληρο το Ελληνικό Κράτος.

Κοινοποίησε το