Ελλάδα: Συναγερμός από δεκάδες κρούσματα Κοροναϊού σε παιδικές κατασκηνώσεις

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία προκλήθηκε σε Χανιά, Χαλκιδική και Καπανδρίτι από την είδηση ότι εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα σε παιδικές κατασκηνώσεις. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης στα Χανιά αποφάσισαν να την κλείσουν, καθώς τα θετικά κρούσματα είναι περισσότερα από 30 και υπάρχει πιθανότητα να έχουν μολυνθεί και άλλοι.

Ανησυχία επικρατεί επίσης σε κατασκήνωση με εκατοντάδες παιδιά, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα Κορωναϊού.

Στην κατασκήνωση φιλοξενούνται παιδιά από Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας. Έχουν εντοπιστεί 14 κρούσματα σε παιδιά 13-17 ετών, ενώ άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα.

Το απόγευμα της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν τρία κρούσματα σε παιδική κατασκήνωση στο Καπανδρίτι. Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία να γίνουν τεστ σε όλα τα παιδιά και τους εργαζόμενους στη συγκεκριμένη κατασκήνωση με τα αποτελέσματα να αναμένονται αύριο.

Κοινοποίησε το