ΕΜΥ: Θα υπάρξει χιονόπτωση στα ορεινά της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ…

ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την οργισμένη αντίδραση του Διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, Θεόδωρου Κολυδά, προκάλεσε λάθος πρόγνωση της ΕΜΥ.

Με δημόσια ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς προειδοποιεί ότι «θα ακολουθηθούν οι διοικητικές διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο».

Στην επίμαχη πρόγνωση αναφερόταν ότι θα υπάρξουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, νησιά βορείου και ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη, καθώς και πως θα υπάρξει χιονόπτωση στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

«Ως Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ζητώ προσωπικά συγνώμη για την απαράδεκτη “πρόγνωση” πολλών ημερών που εκδόθηκε και διαβιβάστηκε στους πολίτες σήμερα (σσ. χθες) το μεσημέρι. Θα ακολουθηθούν οι διοικητικές διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο», αναφέρει σε ανάρτησή του.

Κύριε Κολυδά, αναρωτιόμαστε ποιος “φωστήρας” είναι αυτός που γράφει τα δελτία των προγνώσεων και τα στέλνει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αν υπάρξουν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις αυτός ο “φωστήρ” το μετακινηθεί από τη θέση του;

Τέλος, πολύ θα θέλαμε να μάθουμε, διευρύνοντας το θέμα σε ποιο πολιτικό χώρο ανήκει ο “υπέρλαμπρος φωστήρας” αυτός, της… ενημέρωσης.

Κοινοποίησε το