Επίσκεψη – μήνυμα του Πάπα στο Καρά Τεπέ

ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Λέσβο και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο Πάπας Φραγκίσκος, συνοδευόμενος από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.

Πρώτα έφθασε στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» η πτήση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν ειδησεογραφικά την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, ενώ ήδη η Μυτιλήνη είχε μετατραπεί σε φρούριο, με εκατοντάδες αστυνομικούς να έχουν αναπτυχθεί σε όλο το μήκος της διαδρομής από το αεροδρόμιο έως τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και τους γύρω δρόμους.

Λίγο πριν τις 10:00 έφτασε στο αεροδρόμιο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μαζί με τον αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτη Σχοινάς, ενώ μαζί τους ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ήταν ο Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Λίγο μετά τις 10:00 αφίχθη το αεροπλάνο που μετέφερε τον Πάπα Φραγκίσκο, τον οποίο υποδέχθηκαν, μεταξύ των άλλων, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ιάκωβος, καθώς και ο Καθολικός Επίσκοπος.

Ακολούθως, η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε για το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ.

Πρώτη έφθασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία έσπευσε να χαιρετήσει τα προσφυγόπουλα, που βρίσκονταν στον χώρο της υποδοχής.

Στον Καρά Τεπέ ήδη βρίσκονταν ο ΓΓ Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου. ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Λίγο μετά τις 10:45 έφθασε στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ ο Πάπας Φραγκίσκος, τον οποίο υποδέχθηκε ο Νότης Μηταράκης.

Αμέσως, περπάτησε ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες που τον χαιρετούσαν ζητωκραυγάζοντας και απαθανατίζοντας τον με τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ εκείνος χαιρετούσε με θέρμη και συγκίνηση κυρίως τα μικρά παιδιά.

Ο Ποντίφηκας και μόνο με την παρουσία του στο νησί, για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια, στέλνει μήνυμα στις ηγεσίες των ευρωπαϊκών κρατών για αλλαγή πλεύσης σε ότι αφορά το Μεταναστευτικό και την αλληλεγγύη σε ανθρώπους που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Κοινοποίησε το