Επική γκάφα – Παρέθεσε φράση από Μίκυ Μάους νομίζοντας ότι είναι στίχος του Δάντη

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτη γκάφα από στέλεχος της Λέγκας που διορίστηκε στην κυβέρνηση Ντράγκι.

Οποιος διστάζει, χάνει χίλια χρόνια κάθε λεπτό» . Αυτήν τη φράση έγραψε στο Facebook ο νεοδιορισθείς αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Παιδείας της κυβέρνησης Ντράγκι, Ροσάνο Σάσο – αποδίδοντάς τη στον μεγάλο ποιητή της Αναγέννησης, Δάντη Αλιγκέρι.

Σύντομα όμως, τα χάχανα και τα δηλητηριώδη σχόλια ξεπέρασαν τα «Likes» στην ανάρτησή του, όταν πιο παρατηρητικοί χρήστες εντόπισαν πως, όχι μόνο η φράση που χρησιμοποίησε το στέλεχος της Λέγκα δεν είναι του Δάντη, αλλά στην πραγματικότητα εμφανίστηκε πρώτη φορά σε περιοδικό Μίκυ Μάους του 1950!

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη σειρά με τίτλο «Ο Μίκυ στην Κόλαση», στην οποία το διάσημο ποντίκι των κόμιξ υποδύεται τον ποιητή της Θείας Κωμωδίας, σε μια χιουμοριστική διασκευή του παγκόσμιου αριστουργήματος του Δάντη.

Στο Ιταλικό διαδίκτυο το θέμα έγινε αμέσως viral, με τους πολίτες να λοιδορούν τον ακροδεξιό πολιτικό. Ορισμένοι χρήστες, δε, σχολίασαν δηκτικά πως το χαρτοφυλάκιο του Σάσο (Παιδεία) θα απαιτούσε να ενημερώνεται για τον Δάντη από το πρωτότυπο, και όχι από τις διασκευές σε κόμικ.

Ο Σάσο είναι ένας από τα οκτώ συνολικά στελέχη της Λέγκας που διορίστηκαν στην κυβέρνηση Ντράγκι – η οποία απολαμβάνει της στήριξης του ακροδεξιού κόμματος.

Κοινοποίησε το