Ευαγγελισμός: Δύο εργαζόμενες τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε ψευδοροφή

ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ

Το συμβάν έλαβε χώρα στην κουζίνα όπου ετοιμάζονται τα γεύματα για τη Μονάδα Μεταμοσχευμένων Νεφροπαθών, στον 2ο όροφο του παλαιού κτιρίου.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι δύο τραπεζοκόμες είχαν κλείσει την πόρτα της κουζίνας ώστε να ετοιμάσουν το φαγητό των ασθενών. Όταν άκουσαν τον θόρυβο, η μία πρόλαβε και άνοιξε την πόρτα και αυτό τις έσωσε, γιατί η ψευδοροφή βρήκε εμπόδιο στην πόρτα. Ωστόσο, καταπλακώθηκαν και τραυματίστηκαν. Η μία εργαζόμενη, που είναι πιο σοβαρά, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ η δεύτερη τραυματίστηκε πιο ελαφρά και αφού της περιποιήθηκαν τα τραύματα, επέστρεψε στο σπίτι της με αναρρωτική άδεια.

«Πόσες φορές δεν έχουμε αναδείξει την επικινδυνότητα του κτιριακού εξοπλισμού των νοσοκομείων λόγω έλλειψης κονδυλίων. Πόσοι συνάδελφοι πρέπει να τραυματισθούν, να κινδυνέψει η ζωή τους για να γίνει συντήρηση των νοσοκομείων. Δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο. Μάλλον στα μέτρα προστασίας θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και κράνος», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και εκφράζει τα περαστικά του στις δύο τραυματίες εργαζόμενες.

Κοινοποίησε το