Εύβοια: Έβδομη ημέρα πύρινης κόλασης

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

ον απόλυτο τρόμο συνεχίζουν να βιώνουν οι κάτοικοι τη Βόρεια Εύβοια, όπου συνεχίζει να μαίνεται η τεράστια πυρκαγιά για έβδομη ημέρα. Δεκάδες και επικίνδυνες ήταν οι αναζωπυρώσεις, με τα πύρινα μέτωπα να απειλούν πολλά χωριά.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι κάτοικοι συνέχισαν τις δραματικές εκκλήσεις για εναέρια μέσα. «Με τα δάκρυά μας θα τη σβήσουμε και δεν μπορεί ένα ελικόπτερο να τη σβήσει;» τόνισε κάτοικος, ο οποίος σημείωσε ότι άμεσα πρέπει να επέμβουν αεροπλάνα και ελικόπτερα, καθώς η κατάσταση της πυρκαγιάς μοιάζει καλύτερη, αλλά αν αφεθεί και πάλι θα φτάσει μέχρι το επίνειο της Ιστιαίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τα εναέρια μέσα δεν κατάφεραν να επιχειρήσουν το πρωί. «Όταν αποφασίστηκε να έχουμε αξιοπρεπή αριθμό εναέριων μέσων, πλέον ο καπνός ήταν τόσο μεγάλος που δεν μπορούν να επιχειρήσουν.

Δεν βλέπουν οι άνθρωποι. Στα περισσότερα μέρη ό,τι γίνεται, γίνεται από τα επίγεια. Πάντα μένουν κάποιοι άνθρωποι πίσω σε αυτούς τους οικισμούς, και αυτοί είναι και που σώζουν τα σπίτια. Οι επίγειες δυνάμεις είναι πενιχρές», συνέχισε ο ίδιος.

Φαίνεται πως “Κλάταρε” η Κρατική μηχανή…

Κοινοποίησε το