Εύοσμος: Σήμερα η κηδεία του 16χρονου Κώστα που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού για αδίκημα των 20€

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα κοιμητήρια Ευόσμου, θα τελεστεί σήμερα Πέμπτη (15/12) η κηδεία του 16χρονου Ρομά, που πυροβολήθηκε από αστυνομικό έπειτα από καταδίωξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρονος Ρομά κατέληξε το πρωί της Τρίτης (13/12), έπειτα από εννέα ημέρες νοσηλείας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από τον πυροβολισμό που δέχθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά. Ο 16χρονος είχε βάλει 20€ πετρέλαιο στο όχημά του και έφυγε χωρίς να πληρώσει.

Ακολούθησε καταδίωξη από τους αστυνομικούς που έπιναν εν ώρα υπηρεσίας το καφεδάκι τους στο συγκεκριμένο βενζινάδικο που αποτελεί στέκι αστυνομικών χρόνια τώρα.

Ένας από αυτούς στην διάρκεια της καταδίωξης έβγαλε το πιστόλι του και πυροβόλησε δύο φορές κατά του άτυχου Ρόμα με αποτέλεσμα μια σφαίρα να τον βρει με ευθεία σχεδόν βολή στο πίσω μέρος του κεφαλιού και κυριολεκτικά διέλυσε μεγάλο μέρος του εγκεφάλου του νεαρού, τον οποίο κράτησαν με χίλια ζόρια στη ζωή οι γιατροί για εννιά ημέρες.

Κοινοποίησε το