Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ποινική δίωξη για βιασμό

ΕΛΛΑΔΑ

Οι γαλλικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη για βιασμό σε βάρος του Γάλλου ηθοποιού, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βιασμός της ηθοποιού έγινε το 2018, όταν το φερόμενο θύμα ήταν 22 ετών. Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αρνείται τις κατηγορίες.

Το περιστατικό φέρεται ότι συνέβη στο Παρίσι τον Αύγουστο του 2018.

Οι αρχικές καταγγελίες απορρίφθηκαν, ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές διεξήγαν εκ νέου έρευνα, η οποία οδήγησε στην απαγγελία κατηγοριών κατά του Ντεπαρντιέ.
Η αρχή του νήματος
Η προκαταρκτική έρευνα άρχισε στις 27 Αυγούστου του 2019, όταν η νεαρή γυναίκα προχώρησε σε καταγγελία στην Aix-en-Provence για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε βάρος του Γάλλου ηθοποιού.

Η μήνυση μεταφέρθηκε στις αρμόδιες αρχές του Παρισιού, ωστόσο η υπόθεση έκλεισε μετά από 9 μήνες στις αρχές του ’19, καθώς οι ερευνητές απέτυχαν να συγκεντρώσουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία που θα τους επέτρεπαν να απαγγείλουν επίσημες κατηγορίες.

O Ζεράρ Ντεπαρντιέ έχει διεθνή καριέρα με πάνω από 180 ταινίες στο ενεργητικό του.

Τότε, ο δικηγόρος του Γάλλου σταρ, Herve Temime, είχε δηλώσει ότι ο ηθοποιός «αρνείται απολύτως κάθε βιασμό, οποιαδήποτε σεξουαλική επίθεση, οποιοδήποτε έγκλημα» και απέρριψε την καταγγελία ως «αβάσιμη».

Μάλιστα, η ηθοποιός που καταγγέλλει για βιασμό τον Ντεπαρντιέ είχε προχωρήσει στις διαδικασίες που προβλέπει η γαλλική νομοθεσία, και που σχεδόν πάντα οδηγούν στην εξέταση της υπόθεσης από ανακριτή.

Κοινοποίησε το