ΗΠΑ: “Απρόσεκτη” αστυνομίκος με 26 χρόνια προϋπηρεσία σκότωσε τον 20χρονο – Μπέρδεψε το όπλο της με το…

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΚΟΣΜΟΣ

Σε θέατρο του παραλόγου προσπάθησε να μετατρέψει η αστυνομία του Μπρούκλιν της Μινεσότα την δολοφονία του 20χρονου αφροαμερικανού Ντάντε Ράιτ κατά την διάρκεια προσπάθειας σύλληψης που ακολούθησε έλεγχο στοιχείων οδηγού αυτοκινήτου το Σαββατοκύριακο. Την Δευτέρα, η ηγεσία της παρουσίασε οπτικοακουστικό υλικό από όσα συνέβησαν, από το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες που είχαν οι αστυνομικοί τόσο επάνω τους όσο και στα οχήματά τους.

Κατα τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας Τιμ Γκάνον, η αστυνομικός Κιμ Πότερ, προσπαθώντας να βοηθήσει να αποτραπεί η διαφυγή του Ντάντε Ράιτ, μπέρδεψε το taser που προκαλεί ηλεκτροσόκ με το όπλο της που προκαλεί… θάνατο και πυροβόλησε τον νεαρό.

Στο βίντεο, ωστόσο, είναι εμφανές ότι από την στιγμή που το όπλο εμφανίζεται στο χέρι της μέχρι την στιγμή που ακούγεται να φωνάζει «taser, taser, taser» πριν πατήσει την σκανδάλη, περνούν 5 ολόκληρα δευτερόλεπτα κατά τα οποία έχει το πιστόλι προτεταμένο προς το θύμα, χωρίς όπως φαίνεται να… αντιλαμβάνεται τη διαφορά. Παράδοξο είναι και το γεγονός ότι ενώ το μικρόφωνο της κάμεράς της καταγράφει τον ήχο του χώρου, όπως διερχόμενο όχημα, δεν φαίνεται να καταγράφει τον ήχο του πυροβολισμού ή των πυροβολισμών.

Ολόκληρο το αφήγημα της τοπικής αστυνομίας στηρίζεται στο «συγγνώμη λάθος» που προσπαθεί να πει η ηγεσία της για μια «κακή επιλογή της στιγμής».

Κοινοποίησε το