ΗΠΑ: Δίωξη σε αστυνομικό για τη δολοφονία Αφροαμερικανού

ΚΟΣΜΟΣ

Ο 47χρονος Αφροαμερικανός βρισκόταν στο γκαράζ σπιτιού ενός φίλου του όταν χτυπήθηκε από πολλές σφαίρες.

ευκός αστυνομικός κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε άοπλο μαύρο στην πόλη Κολόμπους του Οχάιο, πριν από τα Χριστούγεννα. Η νέα αυτή δολοφονία είχε πυροδοτήσει νέες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας εναντίον των Αφρο-Αμερικανών.

Ο 47χρονος Αφροαμερικανός βρισκόταν στο γκαράζ σπιτιού ενός φίλου του όταν χτυπήθηκε από πολλές σφαίρες που έριξε ο αστυνομικός, ο Άνταμ Κόι. Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης είχαν κληθεί για ασήμαντο περιστατικό στην περιοχή. Το περιστατικό συνέβη στις 22 Δεκεμβρίου.

«Οι κανόνες ισχύουν για όλους», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας του Οχάιο, Ντέιβ Γιοστ, ανακοινώνοντας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου χθες το βράδυ, τις κατηγορίες σε βάρος του Άνταμ Κόι. «Η αλήθεια είναι ο καλύτερος φίλος της δικαιοσύνης και σώμα των ενόρκων βρήκε την αλήθεια: ο Άντρε Χιλ δεν έπρεπε να πεθάνει», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα ο πρώην αστυνομικός κατηγορήθηκε για δολοφονία στο θάνατο του Αντρέ Χιλ.

Το βίντεο από την κάμερα που αστυνομικού που κατέγραψε το περιστατικό χωρίς τον ήχο, διακρίνεται ο Άντρε Χιλ να προχωρά προς τον αστυνομικό με ένα κινητό τηλέφωνο στο αριστερό χέρι του, ενώ το δεξί χέρι του δεν φαίνεται. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο αστυνομικός πυροβολεί και ο Χιλ πέφτει στο έδαφος.

Διακρίνονται οι δύο αστυνομικοί να περιμένουν μερικά λεπτά προτού βοηθήσουν το θύμα.

Ο αστυνομικός αποτάχθηκε από την αστυνομία τον Ιανουάριο.

Η υπόθεση προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση, καθώς η αστυνομία του Κολόμπους είχε ήδη πυροβολήσει και σκοτώσει έναν άλλο άοπλο, μαύρο άνδρα στις 4 Δεκεμβρίου. Επρόκειτο για τον Κέισι Γκούντσον Τζ., ηλικίας 23 ετών, που δέχθηκε πολλές σφαίρες, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, έχοντας αγοράσει σάντουιτς.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε αυτήν την πόλη του Οχάιο για να ζητήσουν να αποδοθεί δικαιοσύνη, επαναλαμβάνοντας τα συνθήματα των μαζικών κινητοποιήσεων που ακολούθησαν τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από έναν λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη τον Μάιο.

Κοινοποίησε το