Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ο Δημ. Αποστολάκης πρώην βουλευτής και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Δημήτρης Αποστολάκης, πτέραρχος εν αποστρατεία, πρώην βουλευτής και πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Νοσηλευόταν σε νοσοκομείο με προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

Γεννήθηκε το 1934 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από την τότε Σχολή Αεροπορίας (σημερινή Σχολή Ικάρων) με το βαθμό του ανθυποσμηναγού το 1957. Επίσης, ήταν απόφοιτος της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας, της Σχολής Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου Στρατού, της Κινητής Εκπαιδευτικής Μονάδας F-84F, του Εκπαιδευτικού Κέντρου Επιχειρήσεων Αέρος – Εδάφους, του Σχολείου Χρησιμοποίησης Πυροβόλων Όπλων του ΝΑΤΟ στη Δυτική Γερμανία, του Army School of Physical Training στο Ηνωμένο Βασίλειο, του Σχολείου Cockpit –Trainer F/RF-84F, του Σχολείου Εκπαιδευτών Πτήσεων «Β», του Σχολείου Εκπαιδευτών Τ-33Α & Τ-37, του Βασιλικού Ινστιτούτου Αμυντικών Σπουδών του Λονδίνου και του μεταπτυχιακού τμήματος της Ανωτάτης Εμπορικής Σχολής (νυν Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ είχε παρακολουθήσει μαθήματα Πολιτικών Επιστημών στο Ευρωπαϊκό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Maryland στις ΗΠΑ.

Διετέλεσε διοικητής της 116 Πτέρυγας Μάχης, διευθυντής της Διεύθυνσης A1 του ΓΕΑ, διευθυντής του Α΄ Κλάδου του ΓΕΑ, επιτελάρχης του 28ου Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορικής Δυνάμεως, διοικητής της 30ης Διοίκησης Αεροπορικού Υλικού και αρχηγός της Τακτικής Αεροπορικής Δυνάμεως. Το 1973 συμμετείχε στο Κίνημα του Ναυτικού και αποτάχθηκε από τη δικτατορία.

Ήταν αρχηγός ΓΕΑ από 18 Δεκεμβρίου 1984 έως 22 Δεκεμβρίου 1986.

Μετά την αποστρατεία του ασχολήθηκε με την πολιτική και διετέλεσε βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ τα διαστήματα 1990-1993 και 1996-2004, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 1996 μέχρι τον Οκτώβριο του 2001 διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Από το 1993 ως το 1996 ήταν πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου.

Δήλωση του Λευτ. Αυγενάκη

«Βαθιά θλίψη και πολύ μεγάλη συγκίνηση προκαλεί σε ολόκληρη την κοινωνία του Ηρακλείου, η απώλεια του Δημήτρη Αποστολάκη, ενός ανθρώπου με τεράστια συνεισφορά στην περιοχή μας, αλλά και σε ολόκληρη την χώρα.

Ο Δημήτρης Αποστολάκης υπήρξε ένας εξαίρετος στρατιωτικός και έντιμος πολιτικός, με πολύπλευρη δράση και προσφορά. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον αγώνα του απέναντι στη δικτατορία, αλλά και την προάσπιση του εθνικού μας συμφέροντος.

Παρότι ο Δημήτρης Αποστολάκης δραστηριοποιούταν σε διαφορετικό πολιτικό χώρο, μας συνέδεαν ειλικρινείς προσωπικοί δεσμοί και μια αληθινή φιλία.

Πολύτιμες αξίες που τον συνόδευαν σε όλη του τη ζωή, όπως το ήθος του, η εντιμότητα, η ακεραιότητα και η εργατικότητά του αποτελούν παράδειγμα και παρακαταθήκη για την πολιτική ζωή του τόπου.

Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του».

Ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

“Η απώλεια του Δημήτρη Αποστολάκη προκαλεί θλίψη και συγκίνηση και αφήνει ένα μεγάλο κενό στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη.
Πτέραρχος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αφοσιώθηκε στους αγώνες του ΠΑΣΟΚ μετά την αποστρατεία του, διατελώντας βουλευτής του Κινήματος τις περιόδους 1990-1993 και 1996-2004, αναλαμβάνοντας τη θέση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας από το Σεπτέμβριο του 1996 έως τον Οκτώβριο του 2001.
Η αξιοπρέπεια, ο πατριωτισμός και το ήθος που τον χαρακτήριζαν, αφήνουν μία σπουδαία παρακαταθήκη για την προοδευτική παράταξη.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του”.

Κοινοποίησε το