Ηράκλειο: θρήνος για τον οδηγό μηχανής που καταπλακώθηκε από δέντρο

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΣ ΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μια αδιανόητη τραγωδία έλαβε χώρα χθες, Πέμπτη 18 Αυγούστου, το απόγευμα σε μια από τις πιο πολυσύχναστες οδικές αρτηρίες του Ηρακλείου.

Ένας 51χρονος συμπολίτης μας βρήκε ακαριαίο θάνατο όταν καταπλακώθηκε από ένα τεράστιο δέντρο, την ώρα που είχε σταματήσει με το μηχανάκι του σε φωτεινό σηματοδότη.

Το απίστευτο συμβάν σημειώθηκε μπροστά σε δεκάδες περαστικούς οι οποίοι αδυνατούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν με τα ίδια τους τα μάτια.

Το πρωτοφανές συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 6 το απόγευμα χθες Πέμπτη επί της λεωφόρου Δημοκρατίας.

Το τεράστιο πεύκο που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο (στα αριστερά του άτυχου άνδρα) – όπως όλα δείχνουν – εκριζώθηκε ξαφνικά και έπεσε στο οδόστρωμα «καταπλακώνοντας» τον 51χρονο, ο οποίος φέρεται να ξεψύχησε ακαριαία.

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Ηρακλείου κ. Μιχάλης Σεληνιωτάκης αναφέρθηκε σε «πτώση θηριώδους δέντρου, που καταπλάκωσε έναν συμπολίτη μας». Ο κ. Σεληνιωτάκης έκανε λόγο για «πρωτοφανές, συγκλονιστικό συμβάν», επισημαίνοντας ότι χρειάστηκε να γίνει χρήση από τους πυροσβέστες ειδικής διασωστικής συσκευής, προκειμένου να απεγκλωβιστεί ο 51χρονος.

Σε απόσταση λίγων μέτρων από τον 51χρονο, βρισκόταν, μέσα στο αυτοκίνητό του, ο προϊστάμενος Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου κ. Γιώργος Κουτουλάκης. Εμφανώς ταραγμένος απ’ όσα είδε να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια του, ανέφερε ότι, εάν ο 51χρονος δεν είχε σταματήσει στο “πορτοκαλί” φανάρι, θα ήταν και ο ίδιος «εκεί»!

Αν είχε παρανομήσει δηλαδή αντιδήμαρχε θα ζούσε και απλά θα καταπλακώνονταν κάποιος άλλος ή εσείς από το θηριώδες δέντρο που προφανώς είχε σάπιες ρίζες, γεγονός που μάλλον δε γνωρίζατε αφού ουσιαστικά κανένας γεωπονικός έλεγχος δεν πραγματοποιείται σχεδόν σε κανέναν Δήμο της χώρας για την κατάσταση των ριζών των δέντρων.

«Ήμουν δέκα μέτρα πριν πέσει το δέντρο. Ήμουν μαζί με τη γυναίκα μου μέσα στο αυτοκίνητο. Ο κύριος (σ.σ. ο 51χρονος) ήταν σταματημένος στο φανάρι και περίμενε. Είχε σταματήσει στο πορτοκαλί, αλλιώς θα ήμουν κι εγώ εδώ. Έπεσε ξαφνικά, μονοκόμματα. Ένιωσα ότι το δέντρο ξαφνικά έφυγε! Το ’δα, το ’νιωσα, πως έφυγε, και έφυγε όλο κι έπεσε όλο σε μια ανθρώπινη ζωή», δήλωσε χθες ο κ. Κουτουλάκης.

Στο μεταξύ, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρίνος Παττακός δήλωσε:

«Στον δήμο Ηρακλείου καθημερινά ελέγχονται από τους γεωπόνους της αρμόδιας Υπηρεσίας Πρασίνου. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο προϊστάμενος Υπηρεσίας Πρασίνου μετά το συμβάν, το δέντρο είχε προσφάτως περιποιηθεί, κλαδευτεί, δεν ήταν αρρωστημένο”

Ο κ. Παττακός έκανε λόγο για «υγιέστατο δέντρο», ενώ συμπλήρωσε ότι στο σημείο μετέβησαν «οι γεωπόνοι της Υπηρεσίας Πρασίνου, που έχουν ξεκινήσει τον προκαταρκτικό έλεγχο».

Κατά πάσα πιθανότητα τότε κύριοι αντιδήμαρχοι έχουμε να κάνουμε με μια υπερφυσική δύναμη η οποία ήθελε νεκρό τον συγκεκριμένο άνθρωπο γι αυτό και του έριξε στο κεφάλι, το υγιέστατο δέντρο το οποίο προσφάτως είχε κλαδευτεί, όπως άλλωστε φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.

Μόλις ήρθε στο μυαλό μου μια παλιά διαφήμιση γνωστής τσιχλόφουσκας που είχε ως κύρια ατάκα την φράση “Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς’!!!

Κοινοποίησε το