Η είδηση του Αιώνα: Έμβρυο δεινοσαύρου ανακαλύφθηκε σε τέλεια κατάσταση μέσα στο αυγό του

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΚΟΣΜΟΣ

Ένα καλοδιατηρημένο απολίθωμα μωρού δεινοσαύρου μέσα σε ένα αρχαίο αυγό ανακάλυψαν ερευνητές στην Κίνα.

Το μοναδικό εύρημα υπολογίζεται πως είναι 70 εκατομμυρίων ετών και έχει πάρει το παρατσούκλι Baby Yingliang, από το όνομα του κινεζικού μουσείου που φιλοξενεί το απολίθωμα.

Τα οστά των εμβρύων δεινοσαύρων είναι μικρά και πολύ εύθραυστα και σπάνια διατηρούνται ως απολίθωμα, αναφέρει η Darla Zelenitsky, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα γεωεπιστημών στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι στον Καναδά.

Το συγκεκριμένο είναι το πιο πλήρες έμβρυο δεινοσαύρου που έχει ποτέ βρεθεί στη Γη και αποδεικνύει ότι οι εν λόγω δεινόσαυροι έπαιρναν στάση πουλιού κατά την επώαση τους, παρόμοια με αυτή που παίρνουν τα έμβρυα των σύγχρονων πουλιών.

Το αυγό έχει μήκος περίπου 17 εκατοστά ενώ το μωρό δεινόσαυρος 27 εκατοστά από κεφάλι έως την ουρά. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ως ενήλικας, αν γεννιόταν θα έφτασε σε μήκος περίπου τα 2-3 μέτρα.

Δυστυχώς αυτή η σπουδαιότατη ανακάλυψη η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί η είδηση του αιώνα, πέρασε στα “ψιλά γράμματα” από πολλούς διότι το κύριο μέλημά μας είναι τι θα φάμε τα Χριστούγεννα…

Κοινοποίησε το