Η «Κιβωτός του Κόσμου» στο συγκεκριμένο πεδίο του βιβλίου της Γ’ Γυμνασίου, χαρακτηρίζεται ως «φωλιά στοργής και φροντίδας για το παιδί».
Όπως είπε ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, «πρέπει να είναι προσεκτικοί οι συγγραφείς των βιβλίων όταν πρόκειται να προβάλλουν ευαίσθητους χώρους, όπως οι δομές για παιδιά»
«Αυτό το πράγμα δεν θα πρέπει να διδάσκεται καθώς και τα παιδιά ενημερώνονται και μαθαίνουν τι συμβαίνει και τι ακούγεται αυτές τις ημέρες», προσέθεσε ο κ. Χριστόπουλος.
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν «να μην διδάσκεται η αναφορά αυτή, μέχρι να υπάρξει σαφής εικόνα για το τι έχει συμβεί. Δεν μπορεί το απόσπασμα που λέει για αγάπη και στοργή να διδάσκεται ενώ ακούγονται αυτές οι καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος.
Από την άλλη πλευρά μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι μία μη κερδοσκοπική εταιρεία είχε συμπεριληφθεί στα διδακτικά βιβλία της τρίτης γυμνασίου, αυτό ουσιαστικά ήταν μία έμμεση διαφήμιση για την συγκεκριμένη μη κερδοσκοπική εταιρεία.
Μα πόσο καλά δικτυωμένος ήταν ο πάτερ Αντώνιος;
Με ποιου την έγκριση συμπεριλήφθηκε στα διδακτικά βιβλία της τρίτης γυμνασίου μία μη κερδοσκοπική εταιρεία ιδιωτικού ιδιοκτησιακού καθεστώτος;