Η ΝΔ ψήφισε την ιδιωτικοποίηση ενός τμήματος της ΕΥΔΑΠ

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Την ιδιωτικοποίηση τμήματος της ΕΥΔΑΠ μετά από τρία έτη ψήφισε η Ν.Δ. στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε τροπολογία στην οποία προβλέπεται ότι η συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) της Αθήνας θα μείνει για τρία χρόνια στην ΕΥΔΑΠ και μετά θα μπορεί το υπουργείο Υποδομών να την αναθέσει σε ανάδοχο, ο οποίος θα αναδεικνύεται μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας.

Επισημαίνεται ότι το ΕΥΣ της Αθήνας αφορά το 80% του νερού της ΕΥΔΑΠ (Μόρνος, πηγές, ταμιευτήρες, υδραγωγεία κ.λπ.). Αξίζει να σημειωθεί ότι με την τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση παρακάμπτει την απόφαση του ΣτΕ που απαγορεύει την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης παραδέχθηκε ότι η τροπολογία δεν είναι ο καλύτερος τρόπος νομοθέτησης, αλλά ισχυρίστηκε πως λύνονται επείγοντα ζητήματα της ΕΥΔΑΠ.

Την απόσυρση της τροπολογίας ζήτησε το ΚΚΕ. «Είναι μια κατάπτυστη τροπολογία. Είναι μια σκανδαλώδης τροπολογία» τόνισε ο Γιάννης Λαμπρούλης. “Από τη στιγμή που θα μπει ο ιδιώτης επιχειρηματίας, υποδομές και δίκτυα τα οποία φτιάχτηκαν από τον λαό της πρωτεύουσας και της ευρύτερης περιοχής τα δίνετε προκειμένου οι ιδιώτες και οι επιχειρηματίες που θα δραστηριοποιηθούν να αποκομίσουν κέρδος. Γιατί γι’ αυτό γίνονται όλα. Φορτώνετε λοιπόν με χαράτσια τον λαό” πρόσθεσε ο εισηγητής του ΚΚΕ.

“Μπαίνει χέρι ακόμη και στο νερό των πολιτών” υπογράμμισε η Μαρία Απατζίδη του ΜέΡΑ25, κάνοντας λόγο για “Άκρως επικίνδυνη τροπολογία”.

Κοινοποίησε το