Η Νεάπολη έχασε τον ανθοπώλη της

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Του Δημήτρη Βαλάντη Καραμπουρούνη.

Ευγενικός, εξυπηρετικός και πάντα χαμογελαστός ο Αποστόλης, για τους παλιούς νέα πολίτες που τον ξέρουν όλοι ήταν ο γιος της κυρά Κούλας…

Τον Αποστόλη τον γνώρισα το 1994 καθώς εκτός από γείτονάς μου τότε ήτανε και ο άνθρωπος που τα σκυλάκια μας, η δική μου Μαυρούλα και η δική του Indie, έπαιζαν μαζί.

Εργατικό παλικάρι.

Όλη μέρα βρισκόταν στο πλευρό της μητέρας του για να μπορεί να βγάζει τα προς το ζην και να επιβιώνει η επιχείρηση του, σε μία περιοχή που στο μέλλον αποδείχτηκε λίγο δύσκολη για τους ανθοπώλες.

Όποτε περνούσα λέγαμε κανένα αστείο και έφευγα…

Πριν από καμιά δεκαπενταριά ημέρες είχα περάσει και πάλι από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης και την οδό Μαδύτου πού βρίσκεται το ανθοπωλείο της κυρίας Κούλας.

Για πρώτη φορά ήταν κλειστό, με μία επιγραφή απ’ έξω που έγραφε ότι θα μείνει μερικές μέρες ακόμη κλειστό.

Αυτό το “Ακόμη” με έβαλε σε σκέψεις και έτσι τηλεφώνησα στον Αποστόλη να δω τι γίνεται.

Μου είχε πει ότι ήταν άρρωστος και ότι μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία και του είχα πει αν χρειαστεί κάτι να με πάρει τηλέφωνο.

Ο καιρός πέρασε και μετά από μερικές ημέρες, σήμερα δηλαδή που ξανά κάλεσα στο κινητό του τηλέφωνο το σήκωσε μία νεαρή η οποία με ενημέρωσε ότι ο φίλος μας ο Αποστόλης δυστυχώς πλέον δεν υπάρχει στη ζωή.

Μάλιστα μου το είπε τόσο απότομα που κόντεψα να πάθω έμφραγμα! Ξέρω βέβαια ότι κάτι τέτοιο θα το ήθελαν πολλοί αντιδήμαρχοι και δήμαρχοι αλλά δυστυχώς για αυτούς δεν έγινε.

Μετά από λίγο πέρασα έξω από το ανθοπωλείο.

Στην πόρτα υπήρχαν κάποια κεριά που άφησαν φίλοι και συγγενείς.

Εικόνα που πληγώνει όταν γνωρίζεις τον άνθρωπο που “έφυγε”.

Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του φίλου μας του Αποστόλη κι ας πείσουμε ότι δεν θα ακούσουμε άλλα δυσάρεστα νέα για νέους αλλά και για γέρους ανθρώπους που φεύγουν από τη ζωή.

Η ζωή είναι ωραία και ο θάνατος δυστυχώς την τελειώνει, αλλά καμιά φορά όταν πρόκειται για νέους ανθρώπους τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα.

Τουλάχιστον είμαι σίγουρος πως ο φίλος μας ο Αποστόλης θα παίζει τώρα στα καταπράσινα λιβάδια του ουρανού μαζί με την αγαπημένη του Indie.

Κοινοποίησε το