Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Ζωάκια ΚΟΣΜΟΣ

Του Nick Aristotelous.

Δεν έχω όνομα. Δεν είχα τίποτα άλλο παρά τη ζωή μου.
Κάποτε μου δόθηκε η ζωή αλλά σε αυτό τον κόσμο δεν με αγάπησαν ποτέ, όχι σε αυτή τη ζωή.

Γεννήθηκα στο δρόμο, όχι όμως η μαμά μου. Η μαμά μου είχε σπίτι αλλά όταν μεγάλωσε την πέταξαν στο δρόμο.
Μια μέρα ήρθε κάποιος άνθρωπος και με πήρε και σε λίγες μέρες το ταξίδι μου τελείωσε σε αυτό το κρύο και σκοτεινό μέρος, με τρομάζει εδώ, πολλά σκυλιά είχαν αυτούς τους φόβους και πολλά πέθαναν. Το ήξερα ενστικτωδώς.. απλά δεν ήξερα πότε θα γινόταν.

Το πρωί κάποιος άνθρωπος μου έφερε φαγητό και καθαρό νερό, όχι σαν αυτό που έπινα στο δρόμο.. τον ευχαρίστησα ευγενικά μιας και δεν είχα φάει τίποτα για πολύ καιρό.

Δεν σταμάτησα να ελπίζω πως μία μέρα θα ερχόταν κάποιος καλός άνθρωπος και θα με έπαιρνε μαζί του, να έβγαινα επιτέλους από αυτό το μέρος και να ζούσαμε μαζί, να είχα και εγώ ένα δικό μου σπίτι, μία οικογένεια.. ονειρευόμουνα ότι θα με φρόντιζαν και θα με αγαπούσαν όπως είμαι, να μην είμαι πλέον ένας σκύλος στο δρόμο. Αρκετοί άνθρωποι ερχόντουσαν και μας έβλεπαν, αλλά με προσπερνούσαν. Έπαιρναν τα μικρά σκυλιά να ζήσουν μαζί, διάλεγαν τα κουτάβια και τα μικρόσωμα. Άλλοι ζητούσαν «καθαρόαιμα», δεν ξέρω τη διαφορά αλλά σκυλιά είναι αυτά όπως ακριβώς και εγώ.

Οι μέρες περνούσαν και ξάπλωνα στη γωνιά μου όλη μέρα, κοιτάζοντας τα σύννεφα από το παράθυρο. Πόσο όμορφα που είναι, δεν σταματάω να τα κοιτάζω και να ονειρεύομαι μακριά από εδώ.

Το βράδυ ήρθε αυτός ο άνθρωπος που πάντα φαινόταν τόσο κακός, είχε ψυχρά μάτια και με πήρε. Με τραβούσε με τη βία από το λουρί.. την τελευταία στιγμή κοίταξα γύρω μου και κοίταξα τα άλλα σκυλιά στα μάτια, είδα τον πόνο τους και έκλαψα, για τελευταία φορά.

Δεν έχω κάνει ποτέ κάτι κακό και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πεθάνω. Ίσως, τουλάχιστον, από εδώ το ουράνιο τόξο να είναι εξίσου όμορφο και τότε θα μπορώ να είμαι χαρούμενος ..ίσως σε κάποια άλλη ζωή να με αγαπήσουν και εμένα.

Να προσέχεις και να με σκέφτεσαι.

Χωρίς όνομα και χωρίς δεύτερη ευκαιρία πέθανε σε ένα από τα «καταφύγια» του θανάτου. Διότι, τα καταδικάζουμε και αφαιρούμε τα δικαιώματα τους, επειδή δεν τηρούνται οι νόμοι, επειδή δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Εσύ που αγόρασες τον σκύλο σου από pet shop ή από εκτροφέα είτε έβαλες τη σκυλίτσα σου να γεννήσει μην λυπάσαι για εμένα.. εσύ με καταδίκασες στο θάνατο, γιατί τα καταφύγια είναι υπερπλήρεις και μας θανατώνουν για να κάνουν χώρο για σκυλιά που θα έρθουν επειδή εσύ δεν υιοθέτησες ένα σκύλο από καταφύγιο αλλά αγόρασες!

Υιοθέτησε ένα μεγαλόσωμο σκυλί, υιοθέτησε ένα γέρικο σκυλί, η αγάπη και η αφοσίωση δεν αγοράζονται, κερδίζονται.

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube InThess.

Κοινοποίησε το