Η τραγωδία πίσω από το χαμόγελο του Ευτύχη Μπλέτσα: Η άγνωστη μάχη για την υγεία του

GOSSIP ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ο Ευτύχης Μπλέτσας είναι ένας από τους πιο ευχάριστους παρουσιαστές της τηλεόρασης τα τελευταία χρόνια. Κάθε του εκπομπή γίνεται με όρεξη και ένα πλατύ χαμόγελο από τον ίδιο καθώς και από την σύζυγό του, Ηλέκτρα Αστέρη.

Έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από την παρουσίαση της τηλεοπτικών σειρών μαγειρικής Η Κουζίνα της Μαμάς, Happy Cook, Food IQ, Ταξίδι στις Γεύσεις, αλλά και από την ταξιδιωτική εκπομπή Happy Traveller.

Το 2004 έγραψε το βιβλίο Το Παστίτσιο της Μαμάς (2004). Ξεκίνησε την καριέρα του στην τηλεόραση, με την παρουσίαση της εκπομπής μαγειρικής Η Κουζίνα της Μαμάς, η οποία προβλήθηκε αρχικά από την ΕΡΤ3 το 2005 και έπειτα συνεχίστηκε στον Alpha TV την περίοδο έως 2008 έως 2009. Το 2009 συνεργάστηκε με την αγγλική εκπομπή Planet Food, συμμετέχοντας σε ένα επεισόδιο γυρισμένο στην Ελλάδα, αφιερωμένο στην ελληνική κουζίνα.

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν ωστόσο είναι πως ο παρουσιαστής πριν από κάποια χρόνια, είχε φτάσει πολύ κοντά στη νευρική ανορεξία. Ο ίδιος θυμάται με στεναχώρια την περίοδο αυτή, η οποία ωστόσο αποτέλεσε μάθημα για την υπόλοιπη ζωή του.

«Όσοι με θυμάστε πριν από περίπου τρία χρόνια ήμουν υπερβολικά αδύνατος, πετσί και κόκαλο! Είχα χάσει βάρος σε επικίνδυνο επίπεδο και πολλοί φίλοι και συγγενείς ανησύχησαν για την κατάστασή μου και έσπευσαν να με προειδοποιήσουν και να με βοηθήσουν. Τους ευχαριστώ θερμά και ζητώ “συγγνώμη” αν τότε δεν μπορούσα να το εκτιμήσω… Την άνοιξη του 2008 έκανα αρνητικό ρεκόρ. Είδα τη ζυγαριά στα 52 κιλά.Η μείωση του μυϊκού μου ιστού ήταν εμφανής. Πολλοί ανησυχούσαν κι ενώ τότε δεν τους άκουγα, τώρα τους δικαιολογώ απόλυτα. Τώρα κι εγώ τρομάζω όταν βλέπω φωτογραφίες από τότε. Δεν ήταν ούτε υγιές ούτε έξυπνο… Έφτασα στα πρόθυρα νευρικής ανορεξίας και χρειάστηκε να με ξυπνήσει μια φίλη, που και η ίδια είχε ζήσει αυτό το πρόβλημα σε πολύ πιο ακραίο όμως βαθμό…

Όταν είχα αδυνατήσει επικίνδυνα, ήταν αυτή που με ταρακούνησε με τον τρόπο της και με βοήθησε να βάλω μυαλό. Την ευχαριστώ και της ζητώ “συγγνώμη” που δεν πρόλαβα να την αποχαιρετήσω. Η Ρεβέκκα μας άφησε πριν από λίγες μέρες. Ήταν 30 ετών και πέθανε λόγω νευρικής ανορεξίας. Νιώθω πως της χρωστάω το ότι εγώ κατάφερα να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα και να ξαναπάρω το βάρος που είχα χάσει. Η Ρεβέκκα θα είναι πάντα στην καρδιά μου και θα με οδηγεί…», είχε γράψει ο ίδιος σε μία ανάρτησή του στο Facebook

Κοινοποίησε το