Θάνατος Βαλυράκη: Δυστύχημα ή δολοφονία;

ΕΛΛΑΔΑ

Μπορεί η ιατροδικαστική εξέταση να έδειξε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα από την προπέλα του σκάφους του υπέστη ο Σήφης Βαλυράκης, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Νίκου Καλογριά. Σύμφωνα με το πόρισμα, o 77χρονος πρώην υπουργός, έχοντας υποστεί αυτά τα τραύματα έχασε τις αισθήσεις του με συνεπακόλουθο τον πνιγμό, όμως η χήρα του εκλιπόντα καταγγέλει πως ο θάνατος του συζύγου της είναι δολοφονία και ζητά την αναβολή της κηδείας του.

Ειδικότερα, η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη αναφέρει στην επιστολή της προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, πως «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Επισημαίνει πως τα επαγγελματικά σκάφη στην περιοχή είναι πολύ λίγα και ζητά από τον Υπουργό Ναυτιλίας «να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μαρτυρίες για τουλάχιστον δύο επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη κοντά στο φουσκωτό του πρώην Υπουργού, ενώ κατά τις ίδιες μαρτυρίες υπήρξε παρενόχληση του σκάφους.

Ίσως κάποιοι να μη ξέχασαν ποτέ πως ο Σήφης Βαλυράκης ήταν εκλογικός αντιπρόσωπος του Ανδρέα και πως τότε τον είχαν κατηγορήσει για πολλά, που όμως δεν αποδείχθηκαν ποτε…

Κοινοποίησε το