Θα εμφανίσει ένα νέο αστέρι στον ουρανό!

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Οι αστρονόμοι αναμένουν ένα «νέο αστέρι» να εμφανιστεί στον νυχτερινό ουρανό οποιαδήποτε στιγμή από τώρα μέχρι τον Σεπτέμβριο, με μια έκρηξη που προετοιμάζεται εδώ και χρόνια, σύμφωνα με τη NASA.

«Πρόκειται για ένα γεγονός που συμβαίνει μία φορά στη ζωή μας και θα δημιουργήσει πολλούς νέους αστρονόμους εκεί έξω, δίνοντας στους νέους ανθρώπους ένα κοσμικό γεγονός που μπορούν να παρατηρήσουν οι ίδιοι, να κάνουν τις δικές τους ερωτήσεις και να συλλέξουν τα δικά τους δεδομένα», δήλωσε η Δρ. Rebekah Hounsell από το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA. «Αυτό θα τροφοδοτήσει την επόμενη γενιά επιστημόνων».

Το φαινόμενο, γνωστό ως καινοφανής αστέρας (νόβα) θα συμβεί στον αστερισμό Corona Borealis ή Στέφανο Βόρειο όπως τον ονόμασαν οι αρχαίοι Έλληνες που τον σημείωσαν, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των αστερισμών Βοώτη και Ηρακλή.

Ενώ ένας υπερκαινοφανής αστέρας (σουπερνόβα) είναι ο εκρηκτικός θάνατος ενός μεγάλου άστρου, ο καινοφανής αστέρας είναι η ξαφνική, σύντομη έκρηξη ενός καταρρεύσαντος αστεριού, γνωστού ως λευκός νάνος. Ο λευκός νάνος παραμένει άθικτος, απελευθερώνοντας υλικό σε έναν επαναλαμβανόμενο κύκλο που μπορεί να διαρκέσει για χιλιάδες χρόνια.

Κοινοποίησε το