Θεοφάνεια στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Ανήμερα της Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων, Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε και τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος, στο σύντομο λόγο του, επεσήμανε μεταξύ των άλλων τα εξής:

«ο Χριστός με το βάπτισμά Του στα «Ιορδάνεια ρείθρα» ξεκινά το σωτηριολογικό Του έργο. Σε τούτον τον ανακαινισμό, συμμετέχουν όλα τα στοιχεία της φύσης. Ο Χριστός αναλαμβάνει την αμαρτία της ανθρωπότητας και γίνεται «υπό νόμον ίνα τους υπό νόμον εξαγοράση». Είναι ευκαιρία σήμερα ο καθένας να αναλογιστεί το δικό του βάπτισμα, καρπό της ευσέβειας των γονέων του, και να αναβαπτιστεί: να επιδοθεί σε μια ζωή διακονίας, ζωντανής πίστης και απόλυτης εμπιστοσύνης στο Θεό».

«Και να θυμάστε, ολοκλήρωσε τις σκέψεις του ο Σεβασμιώτατος, η αγάπη θα νικήσει το μίσος, το Φως του Χριστού το σκοτάδι, τα Θεοφάνεια, η Φανέρωση του Τριαδικού Θεού, θα σφραγίσουν το τέλος της Ιστορίας!».

Συμμετείχαν στην Ιερή ακολουθία ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρος Καλαφάτης, η Ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών.

Κοινοποίησε το