Θερμαινόμενες αίθουσες και Rapid test για τους άστεγους του δήμου Αθηναίων – Η Αντι-κρίση για τη Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σε κατάσταση ετοιμότητας για την προστασία των αστέγων βρίσκεται ο Δήμος Αθηναίων, καθώς περιμένουμε σφοδρή κακοκαιρία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, ο Δήμος ανοίγει δομές και χώρους όπου οι άστεγοι μπορούν να φιλοξενηθούν καθώς και να λαμβάνουν γεύματα.

Ειδικότερα από σήμερα 13 Φεβρουαρίου από τις 18:00 και για όσο επικρατήσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ανοίγουν σε 24ωρη βάση οι εξής θερμαινόμενοι χώροι:

H λέσχη φιλίας Κολοκυνθούς στην οδό Αίμωνος 9, τηλέφωνο 210 514 08 77

Το πολιτιστικό κέντρο Γκράβας Ταϋγέτου 60, τηλέφωνο 210 20 11 151

Επιπλέον ανοικτό θα είναι και το υπνωτήριο του πολυδύναμου κέντρου στην οδό Αχαρνών 3.

Παράλληλα οι ομάδες του “Street work” θα σαρώνουν όλο το εικοσιτετράωρο τους δήμους της πόλης για τον εντοπισμό αστέγων, στους οποίους θα παρέχουν ζεστά ροφήματα, φαγητό, κουβέρτες, ενώ θα τους ενημερώνουν για τους διαθέσιμους θερμαινόμενους χώρους όπου μπορούν να βρουν καταφύγιο και φαγητό.

Ακόμη οι τίθεται σε 24ωρη λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο, του κέντρου υποδοχής και αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων στο τηλέφωνο 210.524.65.015, το οποίο δέχεται κλήσεις και αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που μπορεί να χρειάζονται βοήθεια.

Αναφορές για αυτά τα σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι, μπορούν να γίνονται επίσης και στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του δήμου Αθηναίου 1595 καθώς και στο 210 52 77 00

Όσο για τη Θεσσαλονίκη σε ετοιμότητα βρίσκεται η κοινωνική οργάνωση Αντι-κρίση η οποία διαθέτοντας 64 εθελοντές σαρώνει τους δρόμους της πόλης καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, ώστε εάν εντοπιστούν άστεγοι ή ακόμα και αδέσποτα να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια.

Επίσης έκκληση προς τους πολίτες, κάνει η Αντικρίση δια μέσω του Προέδρου της κ. Καραμπουρούνη, για την σίτιση των αδεσπότων ζώων στις γειτονιές της πόλης.

Κοινοποίησε το