Θεσσαλονίκη: Έβγαζαν τα παιδιά τους στην επαιτεία και ζούσαν πλουσιοπάροχα

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σπείρα επιτηδείων που ανάγκαζαν τα μικρά παιδιά τους να ζητιανεύουν για να ζουν αυτοί με ανέσεις εξάρθρωσε η αστυνομία.

Oι αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προχώρησαν στη σύλληψη πέντε Βούλγαρων Ρομά, το πρωί της Τετάρτης.

Κατηγορούνται για εργασιακή εκμετάλλευση ανηλίκων με ταυτόχρονη έκθεση της σωματικής τους ακεραιότητας σε διαρκή πιθανό κίνδυνο.

Σε βάρος τους, αλλά και σε βάρος δύο ακόμη ομοεθνών συνεργών τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, από κοινού σε βάρος ανηλίκων, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, δύο ζευγάρια εκ των συλληφθέντων, εξανάγκαζαν, κατά περίπτωση και καθημερινά σε επαιτεία τα ανήλικά παιδιά τους ή τα άφηναν για τον ίδιο λόγο υπό την εποπτεία και σε κάποιες περιπτώσεις τα παρέδιδαν στους υπόλοιπους συνεργούς τους.

Σε κάθε περίπτωση, τα ανήλικα παιδιά, τα οποία υποχρέωναν να επαιτούν για πολλές ώρες, δεν φοιτούσαν σε σχολείο, ενώ δεν σιτίζονταν σωστά και κοιμούνταν σε πεζοδρόμια, κάτι που έθετε σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Χρόνια τώρα το site μας έχει αναδείξει πολλές φορές τέτοιου είδους θέματα που αφορούν τα καραβάνια που φέρνει η βουλγαρική μαφία στη Θεσσαλονίκη και τα οποία έχουν κατακλύσει την πόλη με ζητιάνους, οι οποίοι τους καλοκαιρινούς μήνες κοιμούνται στην πλατεία Αριστοτέλους και στα υπόλοιπα πάρκα, εμπρός από τη μύτη της αστυνομίας, είναι βλέπετε ευρωπαίοι πολίτες…

Κοινοποίησε το