Θεσσαλονίκη: Αφήνουν στον δρόμο φίδια γιατί τα… Βαρέθηκαν!

GOSSIP ΕΛΛΑΔΑ Ζωάκια ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΕΣ ΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υπάρχει πλέον σοβαρό ζήτημα με όσους παίρνουν τέτοιου είδους ζώα στο σπίτι τους, όπως φίδια, ιγκουάνα, πύθωνες, λαγούς , κουνέλια, χελώνες…

Στη συνέχεια τα βαριούνται και τα εγκαταλείπουν όπου βρουν, σε πάρκα, σε περιοχές με πράσινο ακόμη και στο δρόμο, εντός κατοικημένων περιοχών.

Τα ζώα αυτά πωλούνται νόμιμα από τα pet shop, δεν υπάρχει όμως καμία πρόβλεψη από τον νόμο για το τι θα γίνει μετά, εάν κάποιος αποφασίσει να τα αφήσει, αφού είναι δύσκολο έως και εξαιρετικά αδύνατο να βάλει κάποιος μικροτσίπ σε ένα φίδι ή μια χελώνα!

Ο πρόεδρος της κοινωνικής οργάνωσης Αντικρίση, Δημήτρης Καραμπουρούνης δήλωσε στο InThess για το θέμα αυτό…

“Δυστυχώς έχουμε μια κοινωνία που γεννά, μεγαλώνει και συντηρεί με μεγάλη επιτυχία ανεύθυνους κάθε είδους και κοινωνικής υπόστασης! Το θέμα αυτό δε θα έπρεπε να μας προβληματίζει μόνο στο κομμάτι των ζώων αλλά και των παιδιών. Σκεφτείτε ότι ο ίδιος ανεύθυνος αύριο – μεθαύριο, εάν ήδη δεν είναι θα γίνει γονέας με όλες τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν.

Οι περιπτώσεις αυτές της απόλυτης ανευθυνότητας δυστυχώς πολλαπλασιάζονται εντός της ελληνικής κοινωνίας με πιο γρήγορους ρυθμούς και από τα συμπαθή κουνέλια!

Όμως είμαι σίγουρος πως με το σημερινό σύστημα παιδείας πως δε πρόκειται να αλλάξει τίποτε απολύτως, αφού ο άνθρωπος από το δημοτικό μέχρι και το Πανεπιστήμιο δε διδάσκεται τίποτε που να έχει να κάνει με την ουσία της καθημερινότητας και το ήθος που πραγματικά τείνει να εξαφανιστεί από όλα σχεδόν τα στρώματα της ελληνικής “κοινωνίας”.

Κοινοποίησε το