Θεσσαλονίκη: Εντατικοί έλεγχοι από την αστυνομία σε ιδιοκτήτες μικρών ζώων

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι της αστυνομίας σε ιδιοκτήτες μικρών ζώων.

Οι έλεγχοι αφορούν τις υποχρεώσεις ευζωίας των κατοικίδιων και στόχος των ελέγχων είναι μακροπρόθεσμα να μην υπάρξουν άλλα αδέσποτα, για αυτό ιδιοκτήτες των ζώων που κυκλοφορούν σε δρόμους και πάρκα στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:


Όταν βγάζουν το ζώο τους έξω για βόλτα, υποχρεωτικά θα πρέπει το ζώο να είναι δεμένο με λουρί σε αντίθετη περίπτωση το πρόστιμο ξεκινάει από τα 300 ευρώ.

Επίσης υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν μαζί τους ή το βιβλιάριο του σκύλου η φωτογραφία από την πρώτη σελίδα του βιβλιαρίου στην οποία τα φαίνεται ο αριθμός της ηλεκτρονικής ταυτότητας του ζώου δηλαδή του τσιπ, εάν ο ιδιοκτήτης παραλείψει και αυτή του την υποχρέωση τότε και σε αυτή την περίπτωση το πρόστιμο είναι 300 ευρώ.

100 ευρώ είναι το πρόστιμο στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν μαζέψει τα περιττώματα του ζώου του με το ειδικό σακουλάκι, εδώ θα πρέπει να τονίσουμε όμως ότι από το νόμο προβλέπεται ο ιδιοκτήτης να μαζεύει τα περιττώματα του ζώου, αλλά πολλοί είναι αυτοί που αντιδρούν απόρριψη των περιττωμάτων σε κοινούς κάδους απορριμμάτων, θα πρέπει λοιπόν κάποια στιγμή ο δήμος και ο κάθε Δήμος να τοποθετήσει ειδικούς κάδους για περιττώματα ζώων, διότι πολλοί ιδιοκτήτες που συλλέγουν τα περιττώματα του μικρού τους φίλου τα πετούν στους μικρούς κάδους που είναι για τα μικρά σκουπίδια, δηλαδή μπουκαλάκια, ποτήρια καφέ και άλλα τέτοια.


Πολλές φορές όπως μας λέει ο κύριος Γιώργος Παπαδόπουλος ο οποίος είναι αστυνομικός επόπτης σε όλα τα τμήματα της Θεσσαλονίκης για θέματα ζώων και ιδιοκτήτες των ζώων όταν ελέγχονται χρησιμοποιούν ευφάνταστες δικαιολογίες για τις παραλείψεις τους, η κυρία δικαιολογία των ιδιοκτητών που αμελούν τις υποχρεώσεις τους είναι ότι δεν γνωρίζουν τον νόμο.

Αν και με βάση το σύνταγμα όλοι οι κάτοικοι της χώρας οι ιδιοκτήτες ζώων ή μη, θα πρέπει να γνωρίζουν όλους τους νόμους και τη νομοθεσία απ’ έξω και ανακατωτά, παράλληλα η αστυνομία σε συνεργασία με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάνει μία συστηματική και συνεχή ενημέρωση για τα θέματα αυτά.


Όπως μας λέει ο κύριος Παπαδόπουλος καθημερινά γίνονται πάρα πολύ έλεγε οι οποίοι αγγίζουν ακόμα και τους 80, Οι έλεγχοι αυτοί πραγματοποιούνται από αστυνομικούς που αφορούν πολιτικά και παρακολουθούν τα πάντα σε πάρκα, αλλά και στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ελπίζουμε ότι οι έλεγχοι αυτοί θα αποδώσουν καρπούς και σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι μία πολιτισμένη χώρα που δεν θα έχει αδέσποτα.

Κοινοποίησε το