Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι χρησιμοποιούσε τα ανήλικα παιδιά του ως “βαποράκια”

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Πολυμελή εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών στους νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης και Μαγνησίας εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Σε αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του Νομού Αττικής, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν επτά μέλη της εγκληματικής συμμορίας, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με συγγενικούς και φιλικούς δεσμούς.

Πρόκειται για έξι Έλληνες και έναν αλλοδαπό, μεταξύ των οποίων και 35χρονη διευθυντικό στέλεχος της οργάνωσης με τα δύο ανήλικα παιδιά της, σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, παράβασης του Νόμου περί όπλων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Επιπρόσθετα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 33χρονου, αρχηγικού στελέχους του κυκλώματος και συζύγου της προαναφερόμενης 35χρονης συλληφθείσας, καθώς κι ενός ακόμη συνεργού τους.

Κατά τις συλλήψεις βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

8 κιλά και 992 γραμμάρια ηρωίνης, επιμελώς κρυμμένα τόσο σε υπαίθρια σημεία όσο και σε μέρη των αυτοκινήτων.


Μικροποσότητα κοκαΐνης


Δενδρύλλια κάνναβης


Ποσότητα κάνναβης


δύο πιστόλια


Φυσίγγια


Εξοπλισμός εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης


Υλικά τυποποίησης και συσκευασίας ναρκωτικών


Χρηματικό ποσό και
κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους.

Από την έρευνα προέκυψε ακόμη ότι, το ζευγάρι των αρχηγικών μελών της οργάνωσης, χρησιμοποιούσε τις δύο κόρες του και μία ακόμη ανήλικη για την απόκρυψη ηρωίνης και κοκαΐνης, την παραλαβή των ναρκωτικών από σημεία απόκρυψης και τη μεταφορά τους για περαιτέρω παράδοση και διακίνηση από άλλα μέλη της οργάνωσης.

Κοινοποίησε το