Θεσσαλονίκη: Ιερόσυλος καταστρέφει την εικόνα της Παναγίας σε Παρεκκλήσι της οδού Μελενίκου

ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πολλοί θα ήτανε αυτοί που θα κατηγορούσαν από την πρώτη στιγμή αναρχικά στοιχεία για την καταστροφή της τοιχογραφίας στο Ιερό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Μελενίκου και Αρμενοπούλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δίπλα από το Γενικό Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς, όμως  μία μαρτυρία ανατρέπει τα πάντα…

Ο κύριος Φ.Α. που επικοινώνησε μαζί μας, είναι ο άνθρωπος που είδε ηλικιωμένο άτομο γύρω στα 60, περίπου στις 11:00 το βράδυ να εισέρχεται εντός του Ιερόυ Παρεκκλησίου και με αιχμηρό αντικείμενο να καταστρέφει την εικόνα.

Η αντίδρασή του ήταν άμεση ειδοποιώντας την αστυνομία, όμως το άτομο όταν κατάλαβε ότι κάποιος τον έχει δει, με γοργό βήμα κατευθύνθηκε σε παρακείμενη πολυκατοικία όπου άνοιξε και μπήκε μέσα.

Πρόκειται φυσικά για κάτοικο της περιοχής και συγκεκριμένα της οδού Κωνσταντίνου Μελενίκου.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν εξαιρετικά γρήγορα στο σημείο δεν μπόρεσαν να κάνουν και πολλά, αφού ο Νόμος απαγορεύει την είσοδο χωρίς εισαγγελική εντολή και μάλιστα στις 11:00 το βράδυ σε οποιοδήποτε ιδιωτικό κτίριο.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που καταστρέφεται η Ιερη Εικόνα στο συγκεκριμένο Ιερό Παρεκκλήσι, αλλά μέχρι τώρα κατηγορούσαν στους αναρχικούς, τώρα πια η αλήθεια αποκαθίσταται…

Κοινοποίησε το