Θεσσαλονίκη: Νέα ζωή για το παλιό ξενοδοχείο «Αίγυπτος»

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ξεκίνησε η αξιοποίηση του παλιού ξενοδοχείου Αίγυπτος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που παραμένει ουσιαστικά ερείπιο από το σεισμό του 1978.

Το 2016 γερμανική εταιρία αποφάσισε να επενδύσει περίπου 5-5,5 εκατ ευρώ για την αποκατάσταση του διατηρητέου και τη μετατροπή του σε boutique hotel.

Όμως τα σχέδια των Γερμανών δεν προχώρησαν αφού οι υπηρεσίες δεν έδιναν άδεια κατεδάφισης για να προχωρήσουν οι εργασίες.

Τελικά η υπηρεσία δόμησης του δήμου Θεσσαλονίκης χορήγησε την σχετική άδεια στην εταιρεία RE MANAGMENT ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. για κατεδάφιση του διατηρητέου πρώην ξενοδοχείου «Αίγυπτος» επί της οδού Πτολεμαίων 8 στο κέντρο της πόλης.

Το ξενοδοχείο χτίστηκε το 1925, σε σχέδια του Ε. Bernasconi, που σχεδίασε και το ξενοδοχείο Ορεστιάς Καστοριάς. Μάλιστα διέθετε και δωρεάν κεντρική θέρμανση, όπως διαφήμιζε στην επιγραφή του.

Στον σεισμό του 1978 κατέρρευσε ολόκληρος ο τρίτος όροφος όροφος και η στέγη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα πλάνα των Γερμανών επενδυτών το παλιό ξενοχοδείο «Αίγυπτος» (για το οποίο υπάρχει και έγκριση ένταξης του έργου στον αναπτυξιακό από 21/5/2018), θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο boutique hotel με κέλυφος vintage, ως πιστό αντίγραφο του κελύφους.

Μετά την κατεδάφιση, θα ανακατασκευαστούν πλήρως οι όψεις και το κέλυφος στην αρχική του μορφή και θα προστεθούν δύο όροφοι σε εσοχή και δώμα.

Σκοπός είναι η δημιουργία ενός ξενοδοχείου κατηγορίας 4 αστέρων και δυναμικότητας 30 δωματίων, με κοινόχρηστους χώρους για πελάτες και επισκέπτες.

Η εκ νέου κατασκευή του ω έχει ήδη ξεκινήσει.

Κοινοποίησε το