Θεσσαλονίκη: Πάρκο των Εθνών αλλά και των σκουπιδιών!

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καπάκι τουαλέτας, σπασμένο ρολόϊ και σκουπίδια οικιακής χρήσης είναι μερικά από τα πεταμένα απορρήματα που θα βρει κάποιος στον αρχαιολογικό χώρο.

Tραγική είναι η κατάσταση η οποία επικρατεί στον αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται εντός του “Πάρκου των Εθνών”, στην διασταύρωση των οδών Δραγουμάνου και Λαγκαδά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο επισκέπτης θα δει στον αρχαιολογικό χώρο εκτός από παραμελημενα αρχαία, που ο καθένας μπορεί να κλέψει και να πάει σπίτι του, μιας που είναι ο χώρος αφύλαχτος και δεκάδες σκουπίδια και μπαζα πεταμένα εντός του αρχαιολογικού χώρου, όπως καπάκι από λεκάνη τουαλέτας, σπασμένα ρολόγια τοίχου και άλλα σκουπίδια οικιακής χρήσης.

Παλαιότερα η γέφυρα που βρίσκεται από πάνω χρησίμευε ως πρόχειρο κατάλυμα για διάφορους άστεγους, μέχρι που κάποια μέρα για πολλοστή φορά είχε πάρει φωτιά και μετά από τη δημοσιοποίηση του προβλήματος από το InThess.gr, επιτέλους μπήκαν συρματοπλέγματα που απαγόρευαν την είσοδο στη γέφυρα.

Σήμερα η κατάσταση παραμένει τραγική, αφού ο χώρος, παρότι αρχαιολογικός και δυστυχώς αφύλακτος, χρησιμοποιείται από οποιονδήποτε ως τουαλέτα, για οποιαδήποτε ανάγκη έχει μικρή ή μεγάλη.

Μεγάλο είναι και το πρόβλημα με συγκεκριμένο φαινόμενο χρήσης των αρχαίων και βυζαντινών ως “καμπινέ” αφού, το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται μερικά μέτρα πιο πάνω στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Ειρήνης και κατά το μήκος της, όπου καθημερινά δεκάδες είναι οι περαστικοί που κατεβαίνουν στα βυζαντινά τείχη για να ουρήσουν, με αποτέλεσμα εκτός την εστία μόλυνσης που δημιουργείται, να έχει παρατηρηθεί και διάβρωση των τοίχων από τη συνεχόμενη ριψη ούρων, τα οποία ως γνωστόν γίνονται μετά από κάποια στιγμή τοξικά.

Ειλικρινά εδώ στη δημοσιογραφική μας ομάδα δεν μας ενδιαφέρει ποιος έχει την ευθύνη, αν ανήκει στο δήμο, στην εφορεία βυζαντινών αρχαιοτήτων, στην εφορεία αρχαιοτήτων, σε οποιαδήποτε άλλη εφορία ή στο Υπουργείο Πολιτισμού, μας ενδιαφέρει που ως άνθρωποι νιώθουμε ντροπή όταν βλέπουμε ιστορικά αρχαία ή μη να είναι παραμελημένα και να χρησιμοποιούνται από διάφορους ως τουαλέτες.

Η εικόνα είναι ντροπιαστική για όλους!

Κοινοποίησε το