Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την «ασυλία» του χειρουργού με τους θανάτους από γαστρικό δακτύλιο

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την παρέμβαση της αντεισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης Εμμανουέλας Κετσιατζή προκάλεσε το δημοσίευμα της Voria.gr με τις καταγγελίες συγγενών θυμάτων ότι χειρουργός που έχει καταδικαστεί ήδη και εξακολουθεί να κατηγορείται για θανάτους ασθενών μετά την επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, απολαμβάνει ιδιότυπη «ασυλία». Εξακολουθεί να χειρουργεί καθώς δεν έχει επιβληθεί κανένα εις βάρος του μέτρο, παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων και τις διώξεις που ασκήθηκαν.

Η κυρία Κετσιατζή με παραγγελία της προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρη Σμυρνή, διαβίβασε αντίγραφο του δημοσιεύματος και ζήτησε να διενεργηθεί κατ’ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση και να διερευνηθεί για ποιον λόγο δεν έχουν επιβληθεί πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του συγκεκριμένου γιατρού. Η εισαγγελέας ζήτησε να ελεγχθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος «δείχνοντας» τους γιατρούς-μέλη των αρμόδιων οργάνων του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Συγγενείς των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους έχουν διαμαρτυρηθεί επειδή τα όργανα του ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης δεν έλαβαν μέτρα παρ’ ότι ο γιατρός έχει καταδικαστεί μία φορά αμετάκλητα σε φυλάκιση τριών ετών, μία φορά σε πρώτο βαθμό σε φυλάκιση 4 ετών, ενώ έχει ασκηθεί σε βάρος του και κακουργηματική ποινική δίωξη για τον θάνατο της 14χρονης από την Επανομή. Οι γονείς της ανήλικης που έχασε τη ζωή της τον Ιούνιο του 2021 είναι αυτοί που αναζητούν στοιχεία για τις αποφάσεις του ιατρικού συλλόγου, με τις οποίες η διαδικασία επιβολής πειθαρχικών μέτρων έχει «παγώσει» μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέλιξη όλων των υποθέσεων που εκκρεμούν σε βάρος του.

Πρόσφατα ο χειρουργός απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή Θεσσαλονίκης για τον θάνατο της 14χρονης και αρνήθηκε την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης που αντιμετωπίζει. Μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ.

Κοινοποίησε το