Θεσσαλονίκη: Σοκ από το μακάβριο μυστικό πάρκου του Δήμου Θεσσαλονίκης – Αποκλειστικό

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΕΣ ΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Του Δημήτρη Βαλάντη Καραμπουρούνη.

Ένα μακάβριο μυστικό κρύβεται εδώ και χρόνια σε πάρκο το οποίο ανήκει στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Χιλιάδες είναι οι πολίτες πού ακούσια βεβηλώνουν τη μνήμη των νεκρών.

Η ιστορία ξεκινάει περίπου πριν 15 χρόνια όταν δημιουργήθηκε το πάρκο και η υποτιθέμενη “Πλατεία Χάψα”, η οποία βρίσκεται απέναντι από τον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών στη συμβολή των οδών Βούλγαρη και Καραμανλή (Νέας Εγνατίας) και γράφω υποτιθέμενη γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχει.

Κατά τη δημιουργία του Πάρκου, της πρόχειρης αυτης κατασκευής, γιατί δεν το λες και πάρκο… Πάρκο, ο εργολάβος έκανε κάτι που είναι εξαιρετικά μακάβριο, τόσο μακάβριο που δεν το χωράει ανθρώπινος νους και που θα πρέπει μετά τη δημοσίευση αυτού του άρθρου κατ’ αποκλειστικότητα από το site μας, να κινηθεί άμεσα ο Δήμος Θεσσαλονίκης ώστε να γίνει ανάπλαση του Πάρκου της “Πλατείας Χάψα” για να πάψει η καθημερινή βεβήλωση της μνήμης των νεκρών.

Τι “μαγικό” συμβαίνει εκεί;

Ο εργολάβος όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, χρησιμοποίησε για την δημιουργία του πάρκου αυτού μαρμάρινα κομμάτια από απαλλοτριωμένους τάφους, ουσιαστικά ταφόπλακες!!!

Έτσι αν περπατήσεις λίγο στο πάρκο και κοιτάξεις κάτω θα δεις ότι έκανε και την εξυπνάδα να μην αφήσει κανένα περιθώριο μη αποκάλυψης της άθλιας βαρβαρότητας αυτής στο βωμό του κέρδους και άφησε μία ταφόπλακα γυρισμένη με το όνομα προς τα πάνω και η οποία δεν γνωρίζουμε αν ανήκει σε άνδρα ή γυναίκα αλλά σίγουρα ήτανε ετών 46!

Άλλα κομμάτια πάλι έχουν εμφανεί τα σημάδια συγκόλλησης των πρώην ταφικών μνημείων.

Το χειρότερο δε, είναι ότι το πάρκο αυτό χρησιμοποιείται και ως πέρασμα από τους εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες επιβάτες των λεωφορείων καθημερινά, οι οποίοι αλλάζουν δρομολόγια από τη μία μεριά του πάρκου στην άλλη αφού και στις δύο πλευρές του “ταφόπαρκου” σταθμεύουν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ κάνοντας “τέρμα” αφου πρόκειται για τερματικό σταθμό.

Με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα πραγματικά πρέπει να ντρέπεται και η ίδια η ντροπή!

Κύριε δήμαρχε όσο έχετε ακόμα τα ηνία του δήμου και εσείς κύριε αντιδήμαρχε τεχνικών έργων, περιμένουμε να κινηθείτε άμεσα για την αποκατάσταση της μνήμης των νεκρών.

Κοινοποίησε το