Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση Μουσικών στην Αριστοτέλους

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της τροποποιημένης ευρωπαϊκής οδηγίας για την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων στην ελληνική νομοθεσία, πραγματοποιούν τα μέλη της Πρωτοβουλίας Μουσικών Καλλιτεχνών και του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στο Άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι καλλιτέχνες ζητούν την κατάργηση του «τρομονόμου», όπως αποκαλούν το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Οδηγίας.

«Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για το κατάπτυστο αυτό νομοσχέδιο που επί της ουσίας φιμώνει την τέχνη. Και αναφέρεται στην τέχνη που αντιστέκεται, όχι στην εύπεπτη τέχνη. Ήδη έχουν φυλακιστεί συνάδελφοι στο εξωτερικό και έρχεται να ενσωματωθεί στο δικό μας Δίκαιο. Σε καμία μορφή τέχνης δεν πρέπει να υπάρχει καμία λογοκρισία», τονίζει ο Κωνσταντίνος Γκούβας, πρόεδρος του παραρτήματος Βορείου Ελλάδος Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Με τη σειρά του, ο Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου, μουσικός και μέλος της Πρωτοβουλίας Μουσικών, δηλώνει πως «θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε και να πούμε ότι δεν θα περάσει το νομοσχέδιο του υπουργείου. Η κυβέρνηση θέλει οπωσδήποτε να λογοκρίνει τις τέχνες και να καταστείλει οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης».

Η «Λογοκρισία είναι φίμωση» είναι το σύνθημα που φωνάζουν οι διαμαρτυρόμενοι και ζητούν «Να αποσυρθεί άμεσα το άρθρο 8 του νομοσχεδίου Λιβάνιου, πρώην Πέτσα».

Υπενθυμίζεται πως ύστερα από τροποποίηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών οι ποινές θα βαραίνουν μόνο τον πάροχο και όχι και τους καλλιτέχνες, όπως προτάθηκε στην αρχή.

Η συγκεκριμένη απόφαση βρίσκει αντίθετους τους καλλιτέχνες οι οποίοι κάνουν λόγο για συγκάλυψη του νομοσχεδίου και της Οδηγίας.

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδα.

Την παράσταση πάντως, έκλεψε ο σκυλάκος της φωτογραφίας ο οποίος με τα νάζια του έδωσε μια άλλη, ευχάριστη νότα.

Κοινοποίησε το