Θεσσαλονίκη χάος στη συγκέντρωση των μουσικών

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι μουσικοί ενώθηκαν με τους φοιτητές και τα ΜΑΤ στην προσπάθεια διάλυσης της συγκέντρωσης απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Χιλιάδες ήταν οι φοιτητές που κατέκλυσαν εχθές τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως για την Παιδεία.

Με σύνθημα “30 εκατομμύρια για τους φοιτητές. Όχι αστυνομία και διαγραφές”, οι φοιτητές διαδήλωσαν στο άγαλμα του Βενιζέλου ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία εργαζομένων, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Στο τέλος της μαζικότερης διαδήλωσης των τελευταίων εβδομάδων, εκατοντάδες ήταν φοιτητές και φοιτήτριες που πλαισίωσαν την συγκέντρωση των μουσικών  συλλογικοτήτων +ΤΕΧΝΙΑ-  και Sedatephobia Rap collective Που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το άρθρο  του νόμου που ποινικοποιεί την πολιτικοποιημένη μουσική!

Όπως μετέδωσε το alterthess.gr όταν οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στην Καμάρα επιχείρησαν να κατέβουν στο δρόμο για τη διαδήλωση, η αστυνομία με αφορμή κάποιες αψιμαχίες απάντησε με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης με σκοπό τη  διάλυση της συγκέντρωσης.

Κάμερες κατέγραψαν τα περιστατικά.

Χάος επικράτησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για πολλές ώρες.

Κοινοποίησε το