Θεσσαλονίκη: H έκθεση των Φίλων Νέας Παραλίας συνεχίζεται στο Μπεζεστένι έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πολυμορφική εικαστική εκδήλωση: “Δημιουργία / Λογοτεχνία / Ανακύκλωση”

Μόδα με θέμα τη Λογοτεχνία και την Ανακύκλωση

Η Έκθεση των ενδυμάτων, που διοργανώνουν Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας, από την εκδήλωσή “Νέα Παραλία Νέα Πασαρέλα 6 / Μόνο Ανακύκλωση” με θέμα τη Λογοτεχνία, που έγινε για 6η συνεχή χρονιά, τον Σεπτέμβριο του 2020, συνεχίζεται με επιτυχία στο Μπεζεστένι (Βενιζέλου & Σολωμού) και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, θα εκτίθενται επιλεγμένες φωτογραφίες του Πάρι Παρίση από τις εκδηλώσεις Πασαρέλας των Φίλων της Νέας Παραλίας των τελευταίων 6 χρόνων.

Το Μπεζεστένι, είναι ένα από τα σημαντικότερα οθωμανικά μνημεία της Θεσσαλονίκης, κτίστηκε τον 15ο αι. και αποτέλεσε βασικό σημείο αναφοράς της τουρκοκρατούμενης πόλης. Η τουρκική ονομασία Bezesten προέρχεται από τη λέξη bez που σημαίνει ύφασμα βαμβακερό ή λινό και τα κτίρια αυτά κατά κύριο λόγο ήταν αγορές πολυτελών υφασμάτων. Ήταν κτίσματα θολοσκέπαστα με τέσσερις έως και είκοσι τέσσερις τρούλους που εμφανίστηκαν στη λεγόμενη «κλασική» περίοδο της οθωμανικής αρχιτεκτονικής (15ος-16ος αι.).

Ο σύλλογος «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας», σας καλεί στο Μπεζεστένι, σ΄ έναν χώρο που διατήρησε την αρχική του χρήση, να δείτε τις ευφάνταστες καλλιτεχνικές δημιουργίες των σχεδιαστών που συμμετείχαν, να απολαύσετε την αισθητική τους αξία, να ανακαλύψετε το μήνυμα και να χαρείτε την προσπάθεια του καλλιτέχνη-σχεδιαστή να αποδώσει το έργο του, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες σε ένα θέμα εμπνευσμένο από τη λογοτεχνία.

Μια συνάντηση του εθελοντισμού, της ανακύκλωσης, της δημιουργίας, στον πολύβουο χώρο-τοπόσημο της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης, στο Μπεζεστένι.

Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 11:00 – 15:00

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00 – 15:00 &17:00 – 20:00

Είσοδος ελεύθερη

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης, είχε ο αρχιτέκτων Bernard Cuomo

Σύνδεσμος εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/172662371361560/

Η πραγματοποίηση της έκθεσης γίνεται βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της Covid-19

Κοινοποίησε το