Θεσσαλονική πόλη των μπαρ και των εργολάβων

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Είναι γνωστό ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που κάνουν κουμάντο τα μπάρ και οι εργολάβοι, εάν μπλέξεις με έναν από τους δύο άκρη δεν πρόκειται να βγάλεις! Γιατί όπως λέει και η παροιμία “Η ιερόδουλη που ξέρει τη δουλειά της ξέρει και να κρυφτεί”.

Και πιστέψτε με στην Ελλάδα την ξέρει καλά τη δουλειά της…

Είναι Σάββατο βράδυ και εσύ θες να κοιμηθείς; Καλά τρελός είσαι; Στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη ύπνος δεν υπάρχει γιατί πρέπει να διασκεδάσουν τα παιδιά, ασχετα αν αυτά μπορεί να είναι και 70 χρόνων.

Νόμιζες ότι ο Κοροναϊός σου ‘φέρε την ησυχία σπίτι; Την πάτησες!

Κανείς δεν τα βάζει με τα μπαρ της γειτονιάς!!!

πήρες το 100 τηλέφωνο; Έρχεται… Γεια σου Μπάμπη, Γεια σου Γιώργο χαμήλωσε τη μουσική γιατί κάποιος πήρε τηλέφωνο, χαμηλώνει η μουσική για 5 λεπτά, μετά από 5 λεπτά ξανανοίγει, ξανακαλείς την αστυνομία; Ξανάρχεται… Ξανά τα ίδια όλη νύχτα.

Στις καλές εποχές προ Κοροναϊού καλούσες στο 100 στις 5 τα χαράματα και σου έλεγαν ότι τα καταστήματα εστίασης μπορούν να λειτουργούν έως τις 5 τα χαράματα και με μισή ώρα καθυστέρηση, μέχρι 5:30 δηλαδή για να φύγουν οι θαμώνες.

Ρε ‘σεις; Οι θαμώνες είναι με σπασμένα πόδια και χέρια και περπατάνε με τη μύτη για να θέλουν μισή ώρα να φύγουν από το μαγαζί;

Ότι και να λέμε το θέμα είναι το εξής: Δεν βρίσκει ο νόμιμος πολίτης το δίκιο του έναντι του παράνομου!

Θα πρέπει ο νομοταγής πολίτης να κάνει νομικές κινήσεις έναντι του παράνομου, που πριν 40 χρόνια όλα αυτά ήταν αυτεπάγγελτα και δεν άκουγες κιχ και μάλιστα με το ένα τρίτο της αστυνομίας που υπάρχει σήμερα!

Άλλαξαν οι νόμοι και τα ήθη ανάλογα με το μέγεθος της παρανομίας, δηλαδή αν αύριο βγούμε όλοι μαζί και κλέβουμε θα νομιμοποιηθεί η κλοπή; Ποιον να πρωτοπιάσουν; Έτσι έγινε και με τα μπαρ, τα μπουζουξίδικα και οποιοδήποτε άλλο ενοχλητικό δεν αφήνει τον κόσμο σε ησυχία.

Η διατάραξη κοινής ησυχίας από πλημμέλημα έγινε πταίσμα και από πταίσμα τίποτα και σε λίγο σε όποιον διαπράττει διατάραξη κοινής ησυχίας θα του δίνουμε και μπόνους φοροαπαλλαγή!!!

Η κατάσταση είναι τραγική και δυστυχώς δεν θα αλλάξει και δεν θα αλλάξει γιατί δεν αλλάζει η νοοτροπία μας.

Τι; είναι Κυριακή χαράματα και έχεις κοιμηθεί μόνο μία ώρα γιατί αυτοί που επιστρέψανε στην “κανονικότητα του Κυριάκου” δεν σε άφησαν να κοιμηθείς όλη νύχτα μία με τις εξατμίσεις τους και μία με τα μπάσα τέρμα;

Τι;Είναι Κυριακή πρωί και έχεις την ψευδαίσθηση ότι στη Θεσσαλονίκη μπορείς να κλείσεις μάτι; Όχι αγόρι μου σηκωθείς χαράματα και ας μην πας και στην Εκκλησία και για αυτό θα φροντίσει ο εργολάβος της γειτονιάς σου, ο οποίος θα φέρει το συνεργείο των εργατών να σκάβουν και να τρυπάνε έξω από το παραθύρι σου… Και ξέρεις γιατί; Γιατί μπορεί!

Πιστεύεις ότι η αστυνομία εάν την καλέσεις θα κάνει κάτι; Την πάτησες! Ξέρεις τι θα σου πει η αστυνομία όταν θα έρθει για να καταγράψει τα δικά σου στοιχεία ώστε να ξέρει ο εργολάβος ποιος είσαι, γιατί τον ενόχλησες με την κλήση σου;

Ότι έργα Μετρό, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ κτλ κτλ που γίνονται από εργολάβο, μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο γιατί υπάρχει ένας Νόμος περί έργων κοινής ωφέλειας, φυσικά να ρωτήσεις τον αστυνομικό ποιος Νόμος είναι δεν θα ξέρει να σου πει…

Καταντήσαμε να ζούμε σε μία χώρα που τα τελευταία 30 χρόνια μπουζουξίδικα, σκυλάδικα, κωλάδικα και παρεμφερή καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν τα κουνάει κανείς.

Καταντήσαμε να ζούμε σε μία χώρα που το δημόσιο υπάλληλο δεν τον κουνάει κανείς.

Καταντήσαμε να ζούμε σε μία χώρα που τον εργολάβο δεν τον κουνάει κανείς.

Οι μόνοι κουνημένοι είμαστε εμείς που κάθε φορά που πάμε να ψηφίσουμε κουνιόμαστε από την καρέκλα μας για να πάμε να ψηφίσουμε αυτόν μας υποσχέθηκε μία θέση για το παιδί, νομιμοποίηση του αυθαιρέτου, σύνταξη τρέλας και επίδομα.

Αυτή την Ελλάδα! Αυτή την Ελλάδα παρέδωσαν οι προηγούμενες γενιές στους σημερινούς φραπεδοφόρους, αυτή την Ελλάδα θα παραδώσουνε και αυτοί στα παιδιά τους, κάθε γενιά τα πράγματα χειρότερα…

Ελπίδα; μη-δέν!

Φως; ούτε στο τούνελ!

Η φωτογραφία από τα σημερινά έργα, ημέρα Κυριακή στο Βαρδάρη, όπου εργολάβος γνωστής εργολαβικής εταιρείας εκτελεί έργα του Μετρό χτυπώντας από τις 6:50 το πρωί με τρυπάνια και κομπρεσέρ και κλείνοντας σε κλειστή στροφή χωρίς ορατότητα το δρόμο με σιδερένιες πινακίδες.

Ο Θεός να φυλάξει την πέσει κανένας επάνω, η αστυνομία που ενημερώθηκε δεν έκανε απολύτως τίποτα, τι τώρα; Τον κύριο εργολάβο;…

Κοινοποίησε το