Θρίλερ με Έλληνες που συνελήφθησαν από Τούρκους στα σύνορα

ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένας Έλληνας αστυνομικός συνελήφθη, μαζί με μία κοπέλα, από Τούρκους στα σύνορα των δύο χωρών, σε ένα ασυνήθιστο περιστατικό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, ο αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ. Φερών, ο οποίος είχε διαταχθεί τη Δευτέρα να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του. Αναζητηθείς το πρωί από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι το μεσημέρι της Κυριακής, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός το βράδυ της Κυριακής, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση 50 μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκία, που μεταδίδει το evrosonline.gr, ο αστυνομικός και η κοπέλα αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι και θα παραμείνουν σε ξενοδοχείο της πόλης μέχρι να ελεγχθούν τα κινητά τους.

Κοινοποίησε το