Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Πολυκάρπου

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα, τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Ιερομάρτυρα Πολυκάρπου που ανακηρύχθηκε, από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ προστάτης άγιος του φυσικού αερίου.

Στην τελετή παρέστη πλήθος κόσμου καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας όπως ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Καλαφάτης ανέφερε: “Δε θα κάνω αναλυτική αναφορά στα έργα που γίνονται, πλέον, όπως το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, ή σε λύσεις που δόθηκαν, όπως στο ζήτημα των Μετεώρων. Υπάρχει ενσυναίσθηση των προβλημάτων και της αγωνίας του κόσμου, από την Πολιτεία και από όσους έχουν την ευθύνη να παίρνουν αποφάσεις. Γι΄αυτό λαμβάνονται τα καλύτερα δυνατόν μέτρα, ώστε να μειωθεί η οικονομική πίεση που υφιστάμεθα, όχι λόγω κάποιας πολιτικής της ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Όπως στα χρόνια της πανδημίας δόθηκαν από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη 43 δισεκατομμύρια ευρώ σε εργαζόμενους, ανέργους και ελεύθερους επαγγελματίες, έτσι και τώρα θα κάνουμε αυτό που θα χρειαστεί, για όσο χρειαστεί. Για να μην μείνει κανένας πολίτης παραγκωνισμένος”.

Με την ευκαιρία συμπληρώσεως 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, η προσφυγική συνοικία της Μενεμένης, απέκτησε ένα καλαίσθητο Ιερό Παρεκκλήσιο, επί της κεντρικής οδού Μοναστηρίου, αφιερωμένο στον Ιερομάρτυρα του Χριστού Πολύκαρπο, Επίσκοπο Σμύρνης, δίπλα από τον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου, ο οποίος λειτουργεί εκεί προσωρινά.Το Ιερό Παρεκκλήσιο ήταν μια αρχική χορηγία της Εταιρείας Φυσικού Αερίου Θεσσαλονίκης, τα γραφεία της οποίας βρίσκονται ακριβώς μπροστά, στήθηκε το Παρεκκλήσιο, και με αίτημα της που έγινε δεκτό από τον Μητροπολίτη ο Άγιος Πολύκαρπος ορίστηκε ο προστάτης της Εταιρείας και των εργαζομένων.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Αγίου Πολυκάρπου, Π. Στυλιανό Χαρπαντίδη να εξιστορεί το πώς έγινε το Ιερό Παρεκκλήσιο τούτο.

Κοινοποίησε το