Ινδία: Απελπιστική η κατάσταση λόγω Κορωναϊού

ΚΟΣΜΟΣ

Το τελευταίο 24ωρο, τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά μολύνσεων κορωνοϊού έφθασαν τα 352.991, με το σύνολό τους να ξεπερνά πλέον τα 17 εκατομμύρια, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Καταγράφηκε επίσης νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων: 2.812 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει μέχρι σήμερα τους 195.123 νεκρούς.

Εν μέσω αυτής της ασφυκτικής κατάστασης, ο πρωθυπουργός της χώρας κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά και να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, κάνοντας λόγο για μία «καταιγίδα» μολύνσεων που έχει πλήξει τη χώρα.

«Αισθανόμασταν σίγουροι και αισιόδοξοι αφού αντιμετωπίσαμε επιτυχημένα το πρώτο κύμα, αλλά αυτή η καταιγίδα έχει τρομάξει το έθνος μας», δήλωσε ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, ενώ η κυβέρνησή του δέχεται σφοδρή κριτική επειδή χαλάρωσε στις αρχές του έτους επιτρέποντας την πραγματοποίηση θρησκευτικών και πολιτικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή χιλιάδων.

Τα νοσοκομεία και οι γιατροί εκδίδουν συνεχώς αγωνιώδεις ανακοινώσεις λέγοντας πως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον μεγάλο αριθμό ασθενών.

Κοινοποίησε το