Ιράν: Δε θα ζητήσουμε την άδεια κανενός για τις σχέσεις μας με τη Ρωσία

ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ιρανική Διπλωματία ανέφερε χθες Κυριακή πως πρόκειται να ζητήσει την «άδεια» οποιουδήποτε για την ανάπτυξη των σχέσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας με τη Ρωσία, αντιδρώντας στην ανησυχία που εξέφρασαν προ ημερών οι ΗΠΑ για τη «στρατιωτική εταιρική σχέση μεγάλης κλίμακας» της Τεχεράνης και της Μόσχας.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, όπως ορίζουν τα εθνικά της συμφέροντα (…) ενεργεί με ανεξάρτητο τρόπο για να ρυθμίζει τις διεθνείς σχέσεις της και δεν ζητάει την άδεια κανενός», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Νάσερ Κανάνι, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Η ιρανική διπλωματία ανέφερε χθες Κυριακή πως πρόκειται να ζητήσει την «άδεια» οποιουδήποτε για την ανάπτυξη των σχέσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας με τη Ρωσία, αντιδρώντας στην ανησυχία που εξέφρασαν προ ημερών οι ΗΠΑ για τη «στρατιωτική εταιρική σχέση μεγάλης κλίμακας» της Τεχεράνης και της Μόσχας.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, όπως ορίζουν τα εθνικά της συμφέροντα (…) ενεργεί με ανεξάρτητο τρόπο για να ρυθμίζει τις διεθνείς σχέσεις της και δεν ζητάει την άδεια κανενός», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Νάσερ Κανάνι, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Κοινοποίησε το