Κέρκυρα: Εξ’ επαφής οι ανθρωποκτονίε

ΕΛΛΑΔΑ

Πρόθεση να σκοτώσει είχε, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο 67χρονος που πυροβόλησε εξ επαφής και σκότωσε την 60χρονη σπιτονοικοκυρά του και τον 63χρονο γείτονά του, πριν βάλει τέλος στη ζωή του.

Μετά την αυτοψία, ο ιατροδικαστής Γιάννης Αϊβατίδης δήλωσε: «Πρόκειται για ένα συμβάν διπλής ανθρωποκτονίας. Χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο κυνηγετικού τύπου και στη συνέχεια όλα τα στοιχεία κατατείνουν ότι ο δράστης αυτοχειριάστηκε».

«Όλα τα τραύματα που αφορούν και στα τρία άτομα είναι σχεδόν εξ’ επαφής ή βραχύτατης αποστάσεως, όσον αφορά στα θύματα των ανθρωποκτονιών. Το θύμα που έφερε το εξ επαφής τραύμα έχει όλα τα χαρακτηριστικά του αυτοχειρισιακού συμβάντος. Δηλαδή προηγήθηκε διπλή ανθρωποκτονία και ακολούθησε ο αυτοχειριασμός. Πάντα με πυροβόλο όπλο κυνηγετικού τύπου», συνέχισε.

«Τα θύματα της ανθρωποκτονίας φέρουν τραύματα στην κεφαλή. Το τρίτο άτομο φέρει εξ επαφής τραύμα στο θώρακα. Υπάρχει τουλάχιστον ένας πυροβολισμός στο κάθε ένα από τα δύο θύματα της ανθρωποκτονίας και πολύ πιθανόν ένα από αυτά τα δύο θύματα να έχει δεχθεί και δεύτερο πυροβολισμό. Ερευνάται το πρώτο άτομο το οποίο εβλήθη να είναι ο άντρας. Η απόσταση μεταξύ των θυμάτων είναι μεγάλη περίπου 15 m. Η εκτίμησή μου με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν είναι ότι πράγματι υπήρχε δόλος, πρόθεση να υπάρξει αυτή η πραγματικά τραγωδία», κατέληξε.

Η διπλή δολοφονία έγινε για ασήμαντη αφορμή. Παρά το γεγονός ότι οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για ζευγάρι ελληνογάλλων που τσακώθηκε με γείτονά του, τα στοιχεία στην πορεία ανατράπηκαν.

Όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για μια 60χρονη Ελληνίδα καθηγήτρια Γαλλικών και έναν 63χρονο Ελληνογάλλο συνταξιούχο, ο οποίος είχε αγοράσει το σπίτι και περίμενε την οικογένειά του να έρθει από τη Γαλλία.

Ο άτυχος άνδρας, που -σύμφωνα με εκτιμήσεις- προσπάθησε να βοηθήσει την 60χρονη, σκοτώθηκε ακαριαία από τους πυροβολισμούς.

Κοινοποίησε το