Καβάλα: «Τον σκότωσα γιατί έτσι μου είπε να κάνω ο Σατανάς»

ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ

Χρειάστηκε να περάσει ενάμισης χρόνος προκειμένου οι αστυνομία να εξιχνιάσει μια δολοφονία που είχε γίνει στην Καβάλα με θύμα έναν αλλοδαπό.

Πρόκειται για έναν Έλληνα με ψυχικές διαταραχές ο οποίος όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί το έκανε, εκείνος απάντησε: «Τον σκότωσα γιατί έτσι μου είπε ο Σατανάς».

Η ανακοίνωση για την εξιχνίαση από την Ασφάλεια Καβάλας έχει ως εξής:

«Εξιχνιάστηκε υπόθεση ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε σε βάρος αλλοδαπού σε αγροτική περιοχή της Καβάλας.
Για την υπόθεση συνελήφθη ένας ημεδαπός.
Από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης, εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία σε βάρος αλλοδαπού, πράξη που έλαβε χώρα την 23-8-2020, σε αγροτική περιοχή της Καβάλας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, υπενθυμίζεται ότι το πρωί της 24-8-2020, εντοπίσθηκε 58χρονος αλλοδαπός σε αγροτική περιοχή του οικισμού Κάριανης Καβάλας, θανάσιμα τραυματισμένος στο κεφάλι, από πυροβόλο όπλο. Έπειτα από εξειδικευμένη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία και εργαστηριακά δεδομένα που προέκυψαν από την ανάλυση ευρημάτων, διαπιστώθηκε ότι δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο δράστης εντοπίστηκε πρωινές ώρες χθες, στη Θεσσαλονίκη και προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη κατόπιν έκδοσης σχετικού Εντάλματος Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.»

Κοινοποίησε το