«Καθαρό» είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, με την πρώτη εργαστηριακή εξέταση να δείχνει πως δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.
Ωστόσο, οι αρχές προχωρούν και σε μια δεύτερη εξέταση για να επιβεβαιώσουν αποτέλεσμα ότι το 9άρι πιστόλι είναι «καθαρό».
Πρόκειται ωστόσο για ένα αποτέλεσμα που δεν εξέπληξε τους αστυνομικούς, που από την πρώτη στιγμή περίμεναν ότι οι εκτελεστές θα χρησιμοποιούσαν όπλο που δεν είχε εμπλακεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.
Στα ρεπορτάζ, με τα οποία είχε καταπιαστεί το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα εκείνα που θα μπορούσαν να είχαν «ενοχλήσει» αναζητούν το κίνητρο των δολοφόνων του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ανέλαβαν να εξιχνιάσουν την εν ψυχρώ δολοφονία του.
Οι δράστες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οργάνωσαν και εκτέλεσαν «συμβόλαιο θανάτου» με θύμα τον δημοσιογράφο, τις κινήσεις του οποίου παρακολουθούσαν επί μέρες, τουλάχιστον. Ήξεραν το δρομολόγιο, τις κινήσεις και τα ωράριά του και του έστησαν την ενέδρα – μέρα μεσημέρι- έξω από το σπίτι του, περιμένοντάς τον να επιστρέψει στην οικογένειά του, έχοντας ολοκληρώσει την δουλειά του στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star.
Το στοιχείο που προκαλεί ενδιαφέρον, αλλά και προβληματισμό είναι ότι οι δολοφόνοι δεν κάλυψαν τα πρόσωπά τους, όπως τουλάχιστον κατέθεσαν τέσσερις μάρτυρες.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι αρχές έχουν στα χέρια τους δύο μαρτυρίες – φωτιά. Πρόκειται για αυτόπτες μάρτυρες που είδαν από την αρχή μέχρι το τέλος τη στιγμή της δολοφονίας.
Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει καλέσει στο γραφείο του στο Μαξίμου τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για να ζητήσει την άμεση διαλεύκανση της εν ψυχρώ δολοφονίας του γνωστού δημοσιογράφου.