Υλικά
ΚΕΦΤΕΔΕΣ
85 γρ. φέτα
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα (περίπου 1/2 c.)
1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/2 φλ. τριμμένη ψίχα ψωμιού ή τριμμένη φρυγανιά
2 κ.σ. φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
1 κ.γ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
3/4 κουτ. αλάτι
1/4 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
2 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
λίγο ξύσμα λεμονιού
1/4 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη
1/8 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινο πιπέρι
800 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετήστε μια σχάρα στο κέντρο του φούρνου. Προθερμάνετε στους 200°. Κόβετε τη φέτα σε κύβους 1/2″.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, το αυγό, το σκόρδο, το τρίμμα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Προσθέστε τον κιμά και στη συνέχεια ανακατέψτε με τα χέρια σας για να ενωθεί.
Κόψτε περίπου 2 κουταλιές της σούπας κιμά σε μια μικρή μπάλα.
Πιέστε 1 κύβο φέτα στο κέντρο και μετά κλείστε καλά τον κιμά γύρω από το τυρί.
Μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα κιμά και το τυρί.
Περιχύνετε τα κεφτεδάκια με λάδι και μετά τα ανακατεύετε απαλά να καλυφθούν.
Ψήστε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, περίπου 20 λεπτά.
ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι.
Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέστε τις ντομάτες και τους χυμούς τους και στη συνέχεια σκεπάστε μερικώς την κατσαρόλα.
Αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα, περίπου 10 λεπτά.
Καρυκεύετε με αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Μεταφέρετε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα.
Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και στη συνέχεια καλύψτε μερικώς. Αφήνετε να σιγοβράσουν και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ζεσταθούν τα κεφτεδάκια, για 5 λεπτά.