ΚΚΕ: Ευθύνες για την επιλογή και τη διατήρησή Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο

ΕΛΛΑΔΑ

Πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση αποδίδει το ΚΚΕ, τόσο για την αρχική επιλογή και τοποθέτηση του Δημήτρη Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού όσο και για τη διατήρησή του στη θέση του επί αρκετές μέρες μετά τις πρώτες φήμες και καταγγελίες σε βάρος του.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνης και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά τη συνάντηση με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την Παρασκευή, το γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ σημείωνε: «Οι ευθύνες της υπουργού Πολιτισμού και κυρίως του πρωθυπουργού για την “υπόθεση Λιγνάδη” δεν κρύβονται ούτε παραγράφονται με καθυστερημένες δηλώσεις καταδίκης». Και πρόσθετε πως «οι ευθύνες τους αφορούν κυρίως στη διατήρηση του Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, παρά τις φήμες κι ακόμη περισσότερο τις καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, ακόμη και ανηλίκων».

Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Νίκος Σοφιανός «αναβάθμισε» τρόπον τινά την κριτική του κόμματος προς την κυβέρνηση λέγοντας ότι οι ευθύνες αφορούν και την επιλογή και τη διατήρηση Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή.
Υπό αυτό το πρίσμα το ΚΚΕ χαρακτηρίζει «αντιπερισπασμό» τη σημερινή διαδικασία στη Βουλή, εκτιμώντας ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί μετατόπιση της συζήτησης από τις ευθύνες αυτές. Χαρακτηρίζει αντιπερισπασμό επίσης τις «εξαγγελίες για ‘‘Κώδικες Δεοντολογίας’’» και τα «υποκριτικά καλέσματα ορισμένων προς τον πρωθυπουργό “να προχωρήσει σε κάθαρση”».

Κοινοποίησε το