Κλιμακώνεται η διπλωματική ένταση μεταξύ Καναδά και Ινδίας

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η διπλωματική αντιπαράθεση ανάμεσα σε Καναδά και Ινδία από τη στιγμή που στις αρχές της εβδομάδας η Οττάβα κατηγόρησε κρατικές υπηρεσίες της ασιατικής χώρας ότι εμπλέκονται στη δολοφονία ενός ηγέτη Σιχ σε καναδικό έδαφος τον περασμένο Ιούνιο.

Η καναδική πρεσβεία στο Νέο Δελχί σε ανακοίνωσή της χθες Πέμπτη αναφέρει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του προσωπικού της για λόγους ασφαλείας εξαιτίας του κλίματος αυξημένης έντασης που υπάρχει στις σχέσεις των δύο χωρών και κάλεσε τις ινδικές αρχές να εγγυηθούν την ασφάλεια του διπλωματικού προσωπικού.

Από την πλευρά της, η Ινδία όξυνε ακόμη περισσότερο το κλίμα προχωρώντας σε επ’ αόριστο αναστολή έκδοσης βίζας για Καναδούς πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν στη χώρα, χαρακτηρίζοντας τον Καναδά ως «παράδεισο για την τρομοκρατία». Επιπλέον, ζήτησε από τον Καναδά να μειώσει το προσωπικό της διπλωματικής του αποστολής στη χώρα, δεδομένου ότι «το προσωπικό τους εδώ είναι πολύ περισσότερο απ’ ότι το δικό μας στο Καναδά» δήλωσε ο Ινδός εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αριντάμ Μπαγκτσί.

Κοινοποίησε το