Κοινωνία ώρα 0: Άστεγη έκανε μισογκρεμισμένο περίπτερο σπίτι της

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η επιχείρηση που έφτιαχνε μπλουζάκια με τη δική σας στάμπα έκλεισε, δεν άντεξε φυσικά τα επαναλαμβανόμενα lockdown, αλλά έτσι κι αλλιώς ο κ. Κυριάκος, ο ιδιοκτήτης θα την έκλεινε γιατί την λειτουργούσε σε περίπτερο και τα περίπτερα στη Θεσσαλονίκη με βάση τις δημοτικές αποφάσεις είναι περιττά.

Όπως και το μισογκρεμισμένο περίπτερο στη διασταύρωση Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμ που αποτέλεσε μία λυπηρή ευκαιρία για μία άστεγη κυρία, η οποία το μετέτρεψε προσωρινά σε σπίτι της αφού χρόνια ολόκληρα ζει στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο της οδού Τσιμισκή.

Εκατομμύρια ήταν οι άνθρωποι περάσανε από μπροστά της, πάμπολλες οι φορές, κάποιοι ίσως από συμπόνια να της έδωσαν κάτι…

Το θέμα είναι ότι η ηλικιωμένη κυρία παραμένει εδώ και χρόνια άστεγη.

Κάποιοι θα πουν ότι γουστάρει να μένει εκεί, όμως το στήσιμο του “νέου σπιτιού” της στο μισογκρεμισμένο περίπτερο αποδεικνύει ότι έχει ανάγκη από ένα σπίτι.

Ξέρετε όλοι οι άστεγοι δεν επιθυμούν να πάνε σε συνθήκες δύσκολες, σε κάποιο υπνωτήριο, δεν έχουν ανάγκη από υπνωτήρια, έχουνε ανάγκη από σπίτια.

Και άν νομίζεται πως το υπνωτήριο είναι Grand Resort ελάτε να σας κάνω μια ξενάγηση ή πηγαίνεται μιά βόλτα Ανδρέου Γεωργίου 13, πίσω από τα γυαλιστερά εμπορικά κτήρια της περιοχής Σφαγείων.

Οι εικόνες που θα αντικρίσετε με αστέγους να κοιμούνται έξω από την πόρτα και η βρωμιά από τα ούρα και τα περιττώματα θα σας προσγειώσει αμέσως στην πραγματικότητα.

Τα εκατομμύρια που δίδονται κάθε χρόνο για τους άστεγους, αριστερά και δεξιά θα μπορούσαν να γίνουν ένα ειδικό πρόγραμμα όπως είναι το React και αντί για υπνωτήρια να έχουμε σπίτια.

Δηλαδή τι θέλετε να μου πείτε ότι για τους πρόσφυγες υπάρχουν σπίτια και για τους άστεγους δεν υπάρχουν; Και γιατί να υπάρχει υπνωτήριο εκτός του γεγονότος ότι χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον, γιατί το ΙΣΝ δε χρηματοδοτεί οικίες;

Κοινωνία είναι η ώρα σου, είναι η ώρα μηδέν…

Κοινοποίησε το