“Κομπίνα” εκατομμυρίων είς βάρος αγροτών στη Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αναστάτωση επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλονίκης εξ αιτίας του αιφνίδιου λουκέτου το οποίο έβαλε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της περιοχής στον τομέα της εμπορίας και επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων, αφήνοντας χρέη εκατομμυρίων ευρώ στους παραγωγούς και στους προμηθευτές.

Το ακριβές ύψος της οικονομικής ζημίας είναι αδύνατον να υπολογιστεί προς το παρόν, ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγωγών, το “άνοιγμα” της επιχείρησης είναι πολλών εκατομμυρίων ευρώ!

Πρόκειται για μια πολύ παλιά και εύρωστη έως σήμερα, επιχείρηση εμπορίας ζωοτροφών και δημητριακών με έδρα το Ζαγκλιβέρι.

Όμως, από χθες ο ιδιοκτήτης της εταιρείας έχει εξαφανιστεί, χωρίς κανείς να γνωρίζει που βρίσκεται.

Η επιχείρηση έχει κλείσει, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή, τόσο στους εργαζόμενους τους οποίους απασχολούσε, όσο και στους εκατοντάδες αγρότες οι οποίοι παρέδιδαν τα εμπορεύματα τους επί πιστώσει.

Η επιχείρηση απορροφούσε περίπου το 85% της παραγωγής σε σιτάρι, κριθάρι, βρώμη και καλαμπόκι, απ’ όλη την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής το έστελνε στο εξωτερικό, είτε ως πρώτη ύλη είτε ως επεξεργασμένη ζωοτροφή.

Η επιχείρηση έπαιρνε την παραγωγή από πολλά μέλη της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα από τις Σέρρες, τη Δράμα και τη Θεσσαλία όπου υπάρχουν αρκετοί μεγαλοαγρότες, αλλά ακόμη και από αγρότες της Βουλγαρίας.

Οι “Φεσομένοι” αγρότες προσπαθούν να ενημερώσουν τις Αρχές, όμως φαίνεται πως ήδη είναι αργά, αφού κατά πάσα πιθανότητα ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ή είχε σχεδιάσει πολύ οργανωμένα την εξαφάνιση του ή εικάζεται πως μπορεί πια να μην βρίσκεται στη ζωή.

Κοινοποίησε το