Κορωναϊός: Στο τραπέζι η παράταση των μέτρων

ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο Τετάρτη, συνεδριάζουν οι επιστήμονες της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για να αποφασίσουν τι θα ισχύσει τελικά σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας τάσσονται υπέρ της παράτασης των μέτρων και μετά την 24η Ιανουαρίου που ήδη ισχύουν τα μέτρα.

Ένα μέτρο, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί εντόνως στην σύσκεψη των ειδικών και για το οποίο υπάρχουν πιέσεις, είναι το ζήτημα της επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση. Αν και το θέμα φαίνεται απλό, οι ειδικοί εκφράζουν τον προβληματισμό τους καθώς η επαναφορά της μουσικής μπορεί να οδηγήσει στο άνοιγμα των μεγάλων κέντρων διασκέδασης αυξάνοντας τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή, τα υπόλοιπα μέτρα το πιθανότερο είναι να παραμείνουν ως έχουν και πιο συγκεκριμένα: ο περιορισμός για αυστηρά καθήμενους πελάτες στα καταστήματα εστίασης, ο περιορισμός στα έξι άτομα ανά τραπέζι, η χρήση της μάσκας και το ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Κοινοποίησε το