Κούγιας: Έντονες αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις για «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους»

ΕΛΛΑΔΑ

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει όπως ήταν φυσικό οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη, με τις οποίες χαρακτήρισε «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους τους μάρτυρες κατηγορίας.

Παράλληλα, σε άλλη δημόσια τοποθέτησή του, ο γνωστός ποινικολόγος τους χαρακτήρισε και «ακραίους ομοφυλόφιλους».

«Γίνεται προσπάθεια σπίλωσης των θυμάτων του Δημήτρη Λιγνάδη», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο Γιάννης Βλάχος, συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των δύο θυμάτων του κατηγορούμενου σκηνοθέτη.

«Πρόκειται περί μίας αστειότητος ή τουλάχιστον μιας απελπισμένης προσπάθειας να ακολουθηθεί η κλασική μέθοδος υπεράσπισης θυτών τέτοιου είδους εγκλημάτων, όπως είναι οι βιασμοί, η οποία δεν είναι άλλη από τη σπίλωση της ηθικής υπόστασης των θυμάτων», πρόσθεσε.

«Είναι ντροπή να χαρακτηρίζουμε ανθρώπους με βάση τη σεξουαλική τους συμπεριφορά, με βάση το φύλο τους ή με άλλα χαρακτηριστικά. Δεν είναι υποτιμητικό να υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται σήμερα στο σεξ, διεθνώς είναι μια αναγνωρισμένη δραστηριότητα, που σε προοδευμένα ευρωπαϊκά έχουν αναγνωριστεί ως κανονικοί επαγγελματίες. Αυτός ο χαρακτηρισμός, συνεχίζει να τροφοδοτεί τη βία που ασκείται απέναντι σε ευάλωτες ομάδες, όπως είναι παιδιά, γυναίκες, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Το να γίνεται δημόσια μια τέτοια δήλωση εναντίον ανθρώπων που υπέστησαν βία, κοινωνικώς και ηθικώς είναι απαράδεκτο», κατέληξε ο Γ. Βλάχος.

Κοινοποίησε το